16.10.2024-16:35 (Son Güncelleme:16.10.2024-16:35)

5. Uluslararası Aşı Bilimi Kongresi Kayseri'de Başladı

Kayseri'de düzenlenen 5. Uluslararası Aşı Bilimi Kongresi, aşıların stratejik önemi ve yenilikçi teknolojiler üzerine yoğunlaşacak.

5. Uluslararası Aşı Bilimi Kongresi Kayseri'de Başladı

Kayseri'de, Aşı Bilimi Derneği tarafından, Erciyes Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen 5. Uluslararası Aşı Bilimi Kongresi başladı. Kongre, Sabancı Kültür Sitesi'nde gerçekleştiriliyor.

Kongrenin Teması "Yenilikçi Aşı Teknolojileri"

Kongrenin açılışında Erciyes Üniversitesi Aşı Araştırma ve Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Aykut Özdarendeli, bu yılki etkinliğin "Yenilikçi aşı teknolojileri" temasıyla düzenlendiğini duyurdu. Özdarendeli, aşıların halk sağlığındaki öneminin yanı sıra, salgın hastalıkların yayılmasını önlemedeki kritik rolünü vurguladı.

Kovid-19 Sürecinin Etkileri

Özdarendeli, Kovid-19 sürecinin birçok zorluğu beraberinde getirmesine rağmen, Türkiye'nin akademik aşı geliştirme grupları ve çeşitli kurumların çalışmalarına dikkat çekti.

Tarihsel Bir Bağlantı: Osmanlı Dönemi Aşı Kültürü

Aşı Bilimi Derneği Başkanı Prof. Dr. Adnan Yüksel Gürüz ise, Türkiye'nin Osmanlı dönemine kadar dayanan köklü bir aşı kültürüne sahip olduğunu belirtti. Gürüz, "Osmanlı'dan günümüze rutin aşı programındaki tüm aşılar Türkiye'de ücretsiz uygulanıyor" dedi.

Aşı Karşıtlığı ve Toplum Üzerindeki Etkileri

Gürüz, aşı karşıtlığını "biyoterörizm" olarak adlandırdı. Aşı olunmaması durumunu potansiyel bir tehdit olarak nitelendirerek, "Aşı olmayan her birey, toplumda risk oluşturabilir" ifadelerini kullandı.

Kongreye Destekler

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, kongreye ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Açılışta Erzurum Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, Yeditepe Üniversitesi'nden Prof. Dr. Fahrettin Keleştimur ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nden Prof. Dr. Emine Alp Meşe'nin de konuşmaları yer aldı.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun kongreye gönderdiği videolu mesaj da katılımcılarla paylaşıldı. 18 Ekim'de sona erecek kongre, sunumlarla devam edecektir.

Aşı Bilimi Derneğince, Kayseri Erciyes Üniversitesinin (ERÜ) ev sahipliğinde düzenlenen 5. Uluslararası Aşı Bilimi Kongresi başladı. Aşı Bilimi Derneği Başkanı Prof. Dr. Adnan Yüksel Gürüz, açılışta bir konuşma yaptı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr