30.08.2024-10:22 (Son Güncelleme:30.08.2024-10:22)

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. Yıl Dönümü Tüm Yurtta Coşkuyla Kutlanacak

30 Ağustos Zafer Bayramı, Türkiye'nin dört bir yanında ve dış temsilciliklerde büyük bir coşkuyla kutlanacak.

Başkent Ankara'da gerçekleşecek olan resmi programlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Anıtkabir'deki törenle başlayacak ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenecek programla sona erecek.


Başkentteki Törenler Anıtkabir Ziyaretiyle Başlayacak

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Zafer Bayramı kutlamaları sabah saat 10.30'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığındaki devlet erkanının Anıtkabir'e yapacağı ziyaretle başlayacak. Erdoğan, Anıtkabir ziyaretinin ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen tebrikat töreninde saat 11.30'da tebrikleri kabul edecek.


TBMM Önünde Geçit Töreni ve Mehteran Konseri

Zafer Bayramı kutlamaları, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden Birinci Meclis'e kadar gerçekleştirilecek geçit töreniyle devam edecek. TBMM önünde düzenlenecek törende Mehteran Birliği ve Karma Bando konserleri yer alacak. Bu coşkulu etkinliğe, Türk Yıldızları da gösterileriyle renk katacak.


Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Büyük Kutlama

30 Ağustos Zaferi'nin 102. yıl dönümü, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenecek özel programlarla da kutlanacak. Programa askeri ve devlet erkanının yanı sıra, yabancı misyon şeflerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 2 bin davetlinin katılması bekleniyor. Milli Savunma Bakanlığı Mehteran Birliği ve Jandarma Genel Komutanlığı Bandosu’nun vereceği konserle başlayacak etkinlikler, şehitler için okunacak Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dualarla devam edecek.


Özel Hazırlanan Kısa Film ve Ferhat Göçer Konseri

Program kapsamında, Zafer Bayramı’na özel olarak hazırlanan kısa film gösterimi yapılacak ve yurt içi ile yurt dışında görev yapan Türk birliklerinin tebrik mesajları izletilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımcılara hitap edeceği program, sanatçı Ferhat Göçer ve Türk Silahlı Kuvvetleri Armoni Mızıkası’nın vereceği konserle son bulacak. Konserde, kahramanlık türküleri seslendirilecek.

Zafer Bayramı kutlamaları, sadece Ankara'da değil, 81 ildeki meydanlarda da valilikler tarafından organize edilecek törenlerle kutlanacak. Külliye'nin ana binası ise kırmızı ve beyaz ışıklarla aydınlatılarak bu anlamlı günü daha da özel kılacak.

cerenpeksen@haber365.com