08.10.2024-22:33 (Son Güncelleme:08.10.2024-22:33)

3. Bozok Film Festivali Yozgat'ta Başladı

Yozgat'ta düzenlenen 3. Bozok Film Festivali, Türk sinemasının önemli isimleriyle kültür ve sanat dolu bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

3. Bozok Film Festivali Yozgat’ta Başladı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün destekleriyle, Yozgat Valiliği, Yozgat Belediyesi ve Bozok Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen 3. Bozok Film Festivali, Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi'nde kapılarını açtı.

Açılışta Duygu Dolu Konuşmalar

Festivalin açılışında bir konuşma gerçekleştiren Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Bozok Film Festivali’nin her yıl zengin etkinliklerle yapıldığını ifade etti. Özkan, “Üç gün boyunca Türk sinemasına emek vermiş olan yönetmen, senarist ve usta oyuncuları Yozgat’ta ağırlayacağız. Türk milletinin kültürel değerlerini yaşatmak için elimizden geleni yapıyoruz.” dedi.

Kısa Filmlerin Önemi

Sinema Genel Müdürü Birol Güven, hissettikleri yanıltıcı algılara dikkat çekerek, “Kısa film, kendi başına ayakta durabilen önemli bir sanat dalıdır. 21. yüzyıla daha uygundur.” şeklinde konuştu. Güven, “Kısa film bütçesiz finansal zorluklara rağmen en iyi fikirlerin sergilendiği bir platformdur.” ifadelerini kullandı.

Rektör Vekili'nden Üst Düzey Katkı

Bozok Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Güngör Yılmaz da Türk sinemasının önemli isimlerini misafir ettikleri için mutluluk duyduklarını ve festivalin başarılarla dolu geçmesini diledi.

Ödüller ve Performanslar

Konuşmaların ardından Jandarma Bandosu bir konser verdi. Sinema alanında yapılan değerlendirmelerde, farklı kategorilerde ödüller sahiplerini buldu. Belgesel Film dalında Ömer Halis Demir Üniversitesi'nden Nurullah Güzel'in “Cahide Sonku” filmi birinci oldu. Kurmaca Film dalında ise Anadolu Üniversitesi’nden Buğra Mert Alkayalar'a ait “İstasyon İnsanları” en yüksek puanı aldı. Deneysel Film dalında ise birinci seçilen eser Çankırı Karatekin Üniversitesi'nden Berkay Olgun'un “The Lunatic Of Etretat” filmi oldu.

10 Ekim Perşembe günü sona erecek festivalde, Türk sinemasının önemli ismi Türkan Şoray'ın onur konuğu olarak katılması bekleniyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün desteğiyle Yozgat Valiliği, Yozgat Belediyesi ve Bozok Üniversitesi Rektörlüğü paydaşlığında düzenlenen 3. Bozok Film Festivali başladı. Program sonunda dereceye giren filmlerin ödülleri takdim edildi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr