18.06.2024-13:46 (Son Güncelleme:18.06.2024-14:57)

23 Türk Hacı Hayatını Kaybetti: Kutsal Topraklardan Acı Haber

Türkiye'den kutsal topraklara hac ibadeti için giden vatandaşlardan hayatını kaybedenlerin sayısı 23'e yükseldi. 2024 yılı hac organizasyonu kapsamında, vefat eden hacı adaylarının çoğunun kalp damar hastalıkları ve enfeksiyona bağlı hastalıklar nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi.

Bu yılki hac organizasyonunda toplam 84 binden fazla Türk vatandaşı kutsal topraklara gelirken, bu grup içinde kadınlar yüzde 53, erkekler ise yüzde 47 oranında yer aldı. Hacı adaylarının yaş ortalaması ise 60 olarak kaydedildi.

Diyanet verileri açıkladı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından sağlanan sağlık hizmetleri çerçevesinde, kutsal topraklarda 56 binden fazla muayene yapıldı. Mekke'deki Diyanet Hastanesi, 500'den fazla sağlık personeliyle hizmet veriyor ve acil servisi, görüntüleme merkezi, diş merkezi gibi birçok birimle donatılmış durumda. Bu yıl ilk kez çocuk polikliniğinin de açıldığı hastanede, C tipi birinci ve ikinci basamak sağlık hizmetleri sunuluyor.

Hacı adaylarının Arafat ve Müzdelife'de vakfe görevlerini yerine getirip Cemerat'a geçtikten sonra "Akabe cemresi"ne taş attıkları ve Kabe'de ziyaret tavafı ile sa'y ibadetlerini gerçekleştirdikleri bilgisi de paylaşıldı.

Hac ibadeti sırasında hayatını kaybeden Türk hacılarının ailelerine başsağlığı ve sabır diliyoruz.

cerenpeksen@haber365.com