31.07.2024-17:22 (Son Güncelleme:31.07.2024-17:22)

2,3 Trilyon Dolarlık Devden Türkiye Kararı! 'Uzak Durun' Diyordu

Avrupa'nın en büyük varlık yönetim şirketi Amundi, Türk Lirası varlıklara ilişkin tavrını değiştirerek Türk tahvillerini en beğendiği varlıklar arasına aldı.

Bloomberg'in haberine göre, 2,3 trilyon dolarlık fonun yöneticisi Amundi, Türkiye’nin piyasalarını güçlendirecek ekonomik normalleşme yolunda ilerlediğine inanıyor. Amundi’nin gelişmekte olan piyasalar bölümünü yöneten Yerlan Syzdykov, "Ekonomi ekibi siyasi ve piyasa baskılarını oldukça iyi yönetiyor. Sabit getirili menkul kıymet ve hisse senetleri genelinde pozitif olmaktan mutluyuz." değerlendirmesini yaptı.

'Uzak Durun' Uyarısı Yapmıştı

Birkaç ay önce yatırımcıları Türk tahvillerinden uzak durmaları konusunda uyaran Amundi, şimdi Türkiye’yi gelişmekte olan piyasaların yerel para cinsinden tahvilleri arasında ilk beşte sayıyor. Şirket, Türk tahvillerine yatırım yapmanın yanı sıra Türk şirket tahvil ve hisselerine de yatırım yaptı.


Türkiye'ye Yatırım Tavsiyesi

Amundi, Türk Lirası varlıklarına yönelik olumlu görüşünü revize ederek, Türkiye'nin ekonomik istikrarı ve büyüme potansiyeline olan güvenini ortaya koydu. Bu gelişme, Türk piyasaları için önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor.

Amundi’nin bu kararı, Türkiye'nin yatırımcılar için cazip bir pazar olma yolunda ilerlediğini gösteriyor.

cerenpeksen@haber365.com