22.04.2021-10:16 (Son Güncelleme:22.04.2021-10:16)

23 Nisan Tatil Mi?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın bu sene Cuma gününe denk gelmesi ile hafta sonu yasakları ile birleştirilme kararı alındı. Peki 23 Nisan tatil mi? 23 Nisan da marketler eczaneler ve sokağa çıkma yasağı nasıl olacak?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 2020 yılında olduğu gibi bu sene de koronavirüs pandemisinin gölgesinde kutlanıyor. 23 Nisan’da pandemi önlemleri kapsamında sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Hafta sonu ile birleştirilen 23 Nisan gününde, vatandaşlar eczanelerin, marketlerin ve birçok yerin açık olup olmadığını da araştırmaya başladı.

23 NİSAN TATİL Mİ?

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliklerine 23 Nisan sokağa çıkma yasağı konusu içerikli genelge gönderildi. Bu bağlamda Koronavirüs önlemleri nedeni ile resmi tatil olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağı ile de birleşti. Yapılan son açıklamanın ardından 22 Nisan'da işe gidilip gidilmeyeceği çalışanlar tarafından araştırılmaya başladı.

22 NİSAN TATİL Mİ?

22 Nisan Perşembe günü iş yerleri ve kamu kuruluşları açık olacak ve her zamanki mesai saatleri içerisinde hizmet vermeyi sürdürecek. 23 Nisan Cuma günü ise resmi tatil dolayısıyla iş yerleri kapalı olacak.

Genelgeye göre; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” resmi tatil olması dolayısıyla bu hafta sonuna özel sokağa çıkma kısıtlaması 22 Nisan Perşembe günü saat 19.00’da başlayacak”

Cuma, cumartesi, pazar günlerinin tamamını içerisinde barındıran günlerde sokağa çıkma kısıtlaması, 26 Nisan Pazartesi günü saat 05.00’de bitecek.

23 NİSAN'DA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

Daha önce genelge ile ifade edilen “Sokağa Çıkma Kısıtlamasından Muaf Yerler ve Kişiler Listesi” aynı şekilde geçerli olacak. İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Cuma, cumartesi, pazar günlerinin tamamını kapsayacak sokağa çıkma kısıtlaması, 26 Nisan Pazartesi günü saat 05.00'de sona erecek” ifadeleri yer buldu.

23 NİSAN'DA OKULLAR TATİL Mİ?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bu yıl Cuma gününe denk geliyor. 23 Nisan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'nın yayımladığı takvime göre resmi tatil günleri içerisinde yer alıyor. Bu yüzden okullar 23 Nisan gününde kapalı olacak.

23 NİSAN'DA ECZANELER AÇIK MI?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gününün resmi tatil olacağı bilinirken eczanelerin çalışma durumu ile ilgili detaylar şu şekilde;

23 Nisan'da eczaneler kapalı olacak. Eczacılar Birliği kararlarına göre ulusal bayramlarda tatil oluyor. Nöbetçi eczaneler dışındaki tüm eczaneler 23 Nisan Cuma günü kapalı olacak.

23 NİSAN'DA MARKETLER AÇIK MI?

İçişleri Bakanlığı'nın 81 il valiliğine gönderdiği 23 Nisan'da uygulanacak kısıtlamaya dair bilgiler araştırılıyor. Buna göre market ve bakkallar 3 günlük kısıtlama sürecinde saat kaça kadar açık olacak sorusunun cevabı merak ediliyor.

Bakanlığın yazısında: "Hafta sonu 10.00- 17.00 saatleri arasında açık olan bakkal, market, kasap, manav ve kuruyemişçi ile şehirlerarası seyahat kısıtlamasına dair usul ve esaslar 23 Nisan Cuma günü de bire bir uygulanacak." ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan sokağa çıkma kısıtlamasının da perşembe gününden itibaren başlayacağı ifade edildi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı resmi tatil olması dolayısıyla bu hafta sonuna özel sokağa çıkma kısıtlaması 22 Nisan Perşembe günü saat 19.00'da başlamış olacak. Cuma, cumartesi, pazar günlerinden oluşan bu üç günlük sürecin tamamını kapsayacak sokağa çıkma kısıtlaması, 26 Nisan Pazartesi günü saat 05.00’de sonlanacak.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr