19.10.2024-22:27 (Son Güncelleme:19.10.2024-22:27)

2026'da Tek Haneli Enflasyon Hedefi Açıklandı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz, Karabük'te 2026 yılından itibaren tek haneli enflasyon hedefini duyurdu.

2026 Yılında Tek Haneli Enflasyon Hedefi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Karabük'teki bir toplantıda yükselen enflasyon oranları hakkında umut verici açıklamalarda bulundu. Demiröz, "2025'ten sonra 2026'da artık tek haneli enflasyon rakamlarına doğru gideceğiz. Makro göstergeler, Türkiye'nin büyümesi bunu gösteriyor," şeklinde konuştu.

Yaşam Kalitesi ve Ekonomik Mücadele

Demiröz, Safranbolu ilçesindeki Sunal Tülbentçi Öğretmenevi'nde düzenlenen AK Parti 8. Olağan İlçe Kongresi'nde, yaşam kalitesinin artması için gerekli mücadelelerin verileceğini belirtti. Ayrıca, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, son 20 yıla damgasını vuran bir liderdir," dedi.

2025'te Rahatlayacağız

Büyük zorluklar yaşandığını ifade eden Demiröz, "Covid-19 salgını, sonrasında yaşanan savaş ve 'asrın felaketi' denilen depremlerle birlikte ekonomik sıkıntılar yaşadık. Ancak 2025'te herkes rahat bir nefes almaya başlayacak," diye ekledi.

Dezavantajlı Gruplara Destek

Demiröz, dezavantajlı gruplar için yapılacak çalışmalarla birlikte, özel sektörü canlandırarak çalışanların gelir düzeyini artırma hedefinde olduklarını belirtti. Ekonominin geleceği konusunda iyimser olduğunu ifade eden Demiröz, "2025'ten sonra enflasyonu düşürmek için kararlıyız," dedi.

Türkiye'nin Stratejik Durumu

Türkiye'nin etrafındaki risklere de dikkat çeken Demiröz, "Güneyimizdeki terör oluşumları, ülkede büyük sorunlar yaratmaya devam ediyor. Ancak Türkiye dik durmaya devam ediyor," şeklinde konuştu.

Sözlerin Ardından Ziyaret

Kongreye Mustafa Kaplan gibi AK Parti milletvekilleri ve partililer katılırken, Demiröz, kongrenin ardından Karabük Belediyesini ziyaret edip, Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ile bir araya geldi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz (sol 2), Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki Sunal Tülbentçi Öğretmenevi'nde düzenlenen AK Parti Safranbolu 8. Olağan İlçe Kongresi'ne katıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr