30.05.2022-02:52 (Son Güncelleme:30.05.2022-02:52)

2022 Şevval ayı bitiş tarihi ne zaman? Şevval ayından sonra hangi ay geliyor? Zilkade ayı ne zaman başlıyor, hangi ibadetler ediliyor?

2 Mayıs 2022 tarihinde başlayan Şevval ayının bitiş tarihi müslümanlar tarafından merak ediliyor. Şevval ayının hangi gün sona ereceğini sorgulayan vatandaşlar '2022 Şevval ayı bitiş tarihi ne zaman?' sorusuna yanıt arıyorlar. İşte, Şevval ayının bitiş tarihi hakkında bilgiler.

Şevval ayının içerisinde olduğumuz şu günlerde mübarek ayın sonuna gelindiğini bilincine varan vatandaşlar, ayın hangi gün sona ereceğini ve ardından hangi mübarek ayın başlayacağını merak ediyorlar. Onbir mayın sultanı Ramazan ayının hemen arkasından başlayan Şevval ayı oruç ibadetleri ile ihya edilerek neredeyse sona gelindi. Müslümanlar şimdi de hangi ayın içine girileceğini sorguluyorlar.

2022 Şevval ayı bitiş tarihi ne zaman?

Hac aylarının ilki olarak kabul edilen ve 2 Mayıs 2022 tarihinde başlayan Şevval ayı Diyanet İşleri Başkanlığı'nın dini günler takvimine göre 30 Mayıs tarihinde sona erecek. Bu ay içinde oruç ibadetlerini yerine getiren müslümanlar, bu ayın ardından gelecek olan zilkade ayının başlayacağı tarihe odaklandılar.


Şevval ayından sonra hangi ay geliyor?

Müslümanlar, Şevval ayının hemen ardında gelecek olan mübarek ayın hangisi olduğunu ve hangi ibadetlerin yapıldığını araştırıyorlar. 30 Mayıs tarihinde sona erecek olan Şevval ayının ardından 31 Mayıs günü Zilkade ayı başlayacak. Müslümanlar, Zilkade ayında yine oruç tutarak ibadetlerini yerine getirecekler.

Zilkade ayı ne zaman başlıyor, hangi ibadetler ediliyor?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı dini günler takvimine göre 31 Mayıs 2022 tarihinde başlayacak olan Zilkade ayında da oruçlar tutulacak ve ibadetler yerine getirilecek.

Câhiliye devri zamanında haram ayların ilki olarak kabul edilen Zilkade ayı içinde ticari anlamda çok fazla önem taşıyan panayırlar düzenlenirdi. Mekke'de Ukâz ve Mecenne panayırlarının da kurulduğu Zilkade ayı haram aylar olarak bilinmektedir. Zilkade, zilhicce, muharrem ve recebde yani hanefi mezhebine göre bu ayların perşembe, cuma ve cumartesi günleri oruç tutmak müslümanlara müstehap olarak kılınmıştır. Türk dini mûsikisinde ise şevval, zilkade ve zilhicce ayları içinde genel olarak hac ilahileri okunur.

elvan@haber365.com.tr