13.10.2024-13:38 (Son Güncelleme:13.10.2024-13:38)

2. Runkara Yarı Maratonu'nda Şampiyonlar Belli Oldu

2. Runkara Yarı Maratonu'nda Hüseyin Can ve Daisy Jeptoo Kimeli birinci oldu. Yarış, dünya genelinden 4000 sporcuyu buluşturdu.

2. Runkara Yarı Maratonu Tamamlandı

2. Runkara Yarı Maratonu'nda, erkekler kategorisinde Hüseyin Can, kadınlar kategorisinde ise Kenyalı sporcu Daisy Jeptoo Kimeli birinci olmayı başardı.

Katılım ve Başlangıç

Start noktası Başkent Millet Bahçesi olarak belirlenen etkinlikte, 21, 10 ve 5 kilometre mesafelerinde yaklaşık 4 bin sporcu yer aldı. Yarış, Ankara'nın başkent oluşunun 101. yıl dönümüne denk getirildi ve startı, Milli Savunma Bakan Yardımcıları Alpaslan Kavaklıoğlu ve Şuay Alpay, Ankara Valisi Vasip Şahin, ve Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik tarafından verildi.

Organizasyon ve Anma

Yarışmayı düzenleyen Dazspor, kurucusu Victoria Vera Blyth'in vefatından sonra yapılan bu etkinlikte, ona da bir saygı duruşunda bulundu. Yarış, başlangıç noktasında olduğu gibi Başkent Millet Bahçesi'nde sona erdi.

Erkekler ve Kadınlar Kategorilerindeki Sonuçlar

Erkeklerde, Türk sporcuların güçlü performansı dikkat çekti. Hüseyin Can, 1 saat 7 dakika 13 saniye ile birinci olurken, Ersin Tekal 1 saat 7 dakika 26 saniye ile ikinci, Azat Demirtaş ise 1 saat 9 dakika 8 saniye ile üçüncü oldu. Kadınlar kategorisinde ise Kenyalı Daisy Jeptoo Kimeli, 1 saat 15 dakika 11 saniye ile birinci, bir diğer Kenyalı Elida Jelimo Korir 1 saat 15 dakika 15 saniye ile ikinci, Türk sporcu Derya Kunur ise 1 saat 24 dakika 32 saniye ile üçüncü olarak tamamladı.

10 ve 5 Kilometre Yarışları

10 kilometre yarışında erkekler kategorisinde Faslı sporcu Oussama Cherragui, kadınlar kategorisinde ise Gamze Bulut Duvar birinci oldu. Ayrıca, 5 kilometrelik eğlence koşusuna dünya ve Avrupa 3'üncüsü olan milli pentatlet İlke Özyüksel de katıldı.

Sorunlar ve Çözümler

Yarış sırasında 10 kilometre mesafesinde bazı sporcular parkuru karıştırdı ve bitiş çizgisine ters yönden gelmek zorunda kaldı. Bu durum, hakemler ve zaman tutma ekibi tarafından telafi edilmeye çalışıldı.

Ankara'nın başkent oluşunun 101. yıl dönümüne denk gelen 2. Runkara Yarı Maratonu, 46 ülkeden yaklaşık 4 bin sporcunun katılımıyla Başkent Millet Bahçesi'nde yapıldı. 21, 10 ve 5 kilometre mesafelerindeki yarışa, 46 ülkeden yaklaşık 4 bin sporcu katıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr