19 Nisan 2022 Salı Bugün Ramazan'ın kaçıncı günü, bugün orucun kaçıncı günü? Ramazanın bitimine kaç gün kaldı?
2 Nisan Cumartesi günü Ramazan ayının ilk orucu tutuldu. Hayır ve bereket ayı Ramazan’da oruç tutmak farz bir ibadettir. Ramazan ayı içerisinde yapılan her ibadetinde sevabı fazladır. Ramazanın ilk 15 gününü geride bırakarak bu mübarek ayı yarıladık. Bugün kaçıncı oruçların tutulduğu birçok kişi tarafından araştırılmaktadır. Peki, Bugün kaçıncı oruçlar tutuluyor? Bugün Ramazan’ın kaçıncı orucu tutuluyor? 19 Nisan bugün orucun kaçıncı günü? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları…
Nisan ayı ile birlikte tüm İslam alemi Ramazan-ı Şerife kavuştu. İlk oruç 2 Nisan Cumartesi gün98 Nisan bugün orucun kaçıncı günü? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları haberimizde…
19 Nisan bugün orucun kaçıncı günü?
19 Nisan 2022 Salı gününde Ramazan’ın kaçıncı orucu tutulduğu merak ediliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan takvime göre bugün Hicri 1443 yılı Ramazan ayının 18. günündeyiz. 19 Nisan 2022 Salı günü Ramazan’ın 18 orucu tutulmaktadır. Ramazan’ın ilk 15 gününü geride bırakırken bu mübarek ayın bitmesine sadece 12 gün kaldı.
Ramazan ne demek?
Ramazan kelimesinin sözlük anlamı, "günün çok sıcak olması, güneşin taşları, kumları çok ısıtması, kızgın yerde yalınayak yürümekle ayakların yanması" anlamlarındaki 'ramad' mastarından veya "güneşin güçlü ısısından çok fazla kızmış yer" manasındaki 'ramda' kelimesinden türeyen 'Ramazan' dır.
"Güz mevsiminin başlarında, yaz sonunda yağıp yeryüzünü tozdan temizleyen yağmur" anlamındaki 'ramadî' kelimesinden ya da "kılıcı inceltip keskinleştirmek için iki yalçın taş arasına koyup dövmek" anlamındaki 'ramd' mastarından türediği de öne sürülmüştür.
Müslümanlar için önemli olan bu ayda farz ibadet olan oruçlar tutulurken, oruçlar beraber günahların affedildiği, açlık ve susuzlukla içleri yanarken Allah’ın rahmeti ve bereketiyle günahlarından arındığı söylenmektedir.
Ramazan ayı önemi nedir?
Bin aydan daha hayırlı kabul edilen Ramazan ayında yapılan ibadetlerin diğer aylardan kat be kat fazla sevabı vardır. Ramazan’da nafile namaz, zikir, sadaka ve bütün nafile ibadetlere verilen sevaplar Ramazan dışında yapılan bütün ibadetlerden daha sevaptır. Oruç tutan bir kimse nefsini terbiye ederken yaptığı ibadetlerle cehennem azabından da korunur. Bu ayda sadece oruç tutulduğunu düşünmemek gerekir bu ayda yapılan her ibadetin sevabı ayrıdır. Yardıma muhtaç bir kişiye yardım etmek, iftar yemeği vermek, sadaka ve zekat vermek, hatim yapmak gibi pek çok ibadet yapılmaktadır. Oruçlu bir kimsenin sevabının da azalmayacağı söylenmektedir.
Ramazan-ı şerif ayında, Resulullah, esirleri azat eder, her istenilen şeyi verirdi. Bu aya özen gösteren her kişinin sene boyunca işlerinin iyi gideceği söylenirken, bu ayda yapılan bütün günahlarında kişinin tüm sene boyunca cehennem azabı ile yanmasına neden olacaktır.
Kadir Gecesi ne zaman?
2022 yılı Nisan ayı ile birlikte Ramazan-ı Şerif idrak ediliyor. Ramazan içerisinde özel bir gün olan Kadir Gecesi vardır. Kadir Gecesi’nin ne zaman olduğu merak edilmektedir. Kadir Gecesi 27 Nisan tarihinde idrak edilecektir. Kadir Gecesi, 27 Nisan akşamı teravih namazının ardından başlar ve gecenin geç saatlerine kadar devam eder.
Ramazan Bayramı ne zaman?
Bir ay boyunca idrak edilen Ramazan’ın ardından tüm Müslümanlar Ramazan bayramına kavuşacaktır. Bayramda yaşlıları sevindirmek, çocukları mutlu etmek, akraba ziyaretleri yapmak önemlidir. 2 Nisan günü başlayan Ramazan ayı 2 Mayıs günü sora ermektedir. Ramazan’ın son oruçları 1 Mayıs Pazar arife günü tutulacaktır. Arifenin ardından 2 Mayıs Pazartesi günü İslam alemi Ramazan Bayramına kavuşacaktır.
Ramazan Bayramı Arifesi- 1 Mayıs 2022 Pazar
Ramazan Bayramı 1. Gün- 2 Mayıs 2022 Pazartesi
Ramazan Bayramı 2. Gün- 3 Mayıs 2022 Salı
Ramazan Bayramı 3. Gün- 4 Mayıs 2022 Çarşamba