30.09.2024-14:27 (Son Güncelleme:30.09.2024-14:27)

19. Ayvalık Uluslararası Zeytin, Hasat ve Turizm Festivali Başlıyor

Ayvalık'ta 1-3 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek zeytin festivali, turizmi ve zeytini ön plana çıkaracak.

19. Ayvalık Uluslararası Zeytin, Hasat ve Turizm Festivali

Bu yıl 19'uncusu düzenlenecek Ayvalık Uluslararası Zeytin, Hasat ve Turizm Festivali, 1-3 Kasım tarihlerinde Ayvalık'ta yapılacak.

Festivalin Detayları

Ayvalık Ticaret Odası'nın yaptığı açıklamaya göre, festivalin bu yılki teması "Turizmin değeri, zeytinyağının başkenti" olarak belirlendi. Festival, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Ayvalık Belediyesi, Balıkesir Ticaret Borsası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Balıkesir Ziraat Odası'nın destekleriyle gerçekleştiriliyor.

Öne Çıkan Etkinlikler

Festival kapsamında, hasat edilen zeytinlerin zeytinyağına dönüştürülmesi sağlanacak. Ayrıca, sürdürülebilir turizme dikkat çekmek amacıyla Ayvalık'ın kırmızı mercanlarla dolu bölgelerinde dalış etkinlikleri gerçekleştirilecek.

Ali Uçar'ın Açıklamaları

Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Ali Uçar, bu yıl dünya genelinde zeytinyağı üretiminde bir artış beklediklerini vurgulayarak, "Rekoltenin başta İspanya ve İtalya'da normal seviyelerine dönmesi bekleniyor. Ülkemizde ise zeytin üretiminde 'var yılı' bir görüntü mevcut. Toptan satışlar ve ihracatta fiyatlar bu nedenlerle hızlı bir düşüş gösteriyor. Yurt içinde ambalajlı zeytinyağı satışlarında da yüzde 15-20 arasında bir fiyat gerilemesi mevcut," ifadelerini kullandı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr