04.04.2024-16:40 (Son Güncelleme:04.04.2024-16:40)

16 Milyon emekli yaşadı! BAKANLIK AÇIKLADI: %50 İNDİRİM FIRSATI SUNULACAK

Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan müjdeli haber verildi. 16 Milyon emekli, belirli yerlerden %50 indirimli faydalanabilecek. O yerlere gitmeleri durumunda sadece yarı fiyatını ödeme yapacaklar. BAKANLIK DUYURDU!

>Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olan Vedat Işıkhan’dan müjdeli haber verildi. Emekli vatandaşlar için çalışmalara hız kesmeden devam eden bakanlıklar, peş peşe müjdeli haberleri duyurmaya devam ederken; bu defa sevindirici haber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan verildi. Emekli vatandaşların yaşamını kolaylaştırmak, daha zengin kültürel ve sosyal imkanlardan faydalanabilmek için çeşitli indirimler ve ek olarak maddi destekler yolda. %50’ye varan indirim kampanyasından faydalanabilecek olan emekli vatandaşlar; ulaşım, PTT kargo hizmetleri, tatil ve dinlenme imkanları gibi seçenekleri indirimli kullanabilecekler.

Emekliler hangi hizmetlerden indirimli faydalanabilecek?

>Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 81 ilde yaşayan emekli vatandaşların pek çok farklı hizmetten indirimli şekilde yararlanabileceğinin altını çizdi. 3 farklı başlık altında indirim sunacaklarını paylaşan Işıkhan, %50 ye varan indirim fırsatlarının emeklileri beklediğini paylaştı. İşte emekli vatandaşların indirimli şekilde faydalanabileceği hizmetler…

>

>Bakanlık tarafından ulaşım konusunda emekli vatandaşlara destek sağlanacak. Özellikle yüksek hızlı tren biletlerine emekliler %10 indirimli şekilde erişim sağlayabilecek. Belirli GSM operatörlerinin faturalarında ve Türk Havayolları uçak biletlerinde de özel olarak indirim uygulaması düzenlenmesi planlanan arasında.

>Emeklilerin hem kültürel hem de sosyal açıdan daha avantajlı konumda bulunabilmesi için belediyelerin işbirliği ile ücretsiz kültür turları düzenlenecek. Buna ek olarak PTT kargo hizmetlerinde de emeklilere %20 indirim imkanı sağlanacak..

>Emekli vatandaşlar, dinlenme ve tatil imkanlarından da indirimli şekilde yararlanabilecek. Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı olan sosyal tesislerde yalnızca emekli vatandaşlara özel %50 indirim imkanı sunulacak. 81 ilde geçerli olacak şekilde tüm bakanlık tesislerinden faydalanabilecek.

busesenyurek@haber365.com.tr