23.10.2024-13:21 (Son Güncelleme:23.10.2024-13:21)

14. Uluslararası Gelecekle İletişim Çalıştayı Nahçıvan'da Gerçekleştirildi

Nahçıvan'da düzenlenen çalıştayda medya dönüşümü ve dijitalleşme konuları ele alındı.

14. Uluslararası Gelecekle İletişim Çalıştayı Düzenlendi

Türkiye Cumhuriyeti Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından Azerbaycan'a bağlı Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'nde 14. Uluslararası Gelecekle İletişim Çalıştayı gerçekleştirildi.

Çalıştayın Teması ve Katılımcılar

Nahçıvan Devlet Üniversitesi'nin (NDÜ) ev sahipliğinde "Gelenekselden Dijitale Medya Araçlarında Dönüşüm" başlığıyla düzenlenen etkinliğe RTÜK Başkan Vekili Orhan Karadaş, Türkiye'nin Nahçıvan Başkonsolosu Asip Kaya ve NDÜ Rektörü Elbrus İsayev gibi önemli isimler katıldı. Ayrıca Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova, akademisyenler ve öğrenciler de etkinlikte yer aldı.

Orhan Karadaş'ın Açıklamaları

RTÜK Başkan Vekili Orhan Karadaş, açılış konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk'ün "Nahçıvan Türk kapısıdır" sözünü hatırlatarak çalıştayın bu anlamda gerçekleştirildiğini belirtti. Karadaş, iki ülke arasındaki güçlü bağları yeniden vurguladı.

İletişim ve Dijitalleşme

Karadaş, günümüzde iletişim çağını yaşadığımızı ve medyanın bu süreçteki önemini dile getirerek, geleneksel medyanın çağın gereksinimlerine yanıt vermekten uzaklaştığını ifade etti. "Dijital medya, çağımızın en etkileyici sektörü haline geldi" dedi.

Türkiye’de internet erişim oranının %94,5 olduğuna dikkat çeken Karadaş, dijital medyanın sunduğu fırsatların yanı sıra birtakım zorlukları da beraberinde getirdiğini vurguladı. "Dijital medyanın düzenlenmesi ve denetlenmesi kaçınılmazdır" ifadelerini kullandı.

Kardeşlik ve İşbirliği Vurgusu

Dünya genelindeki olumsuz gelişmelere değinerek, Gazze ve Lübnan'daki durumun kardeşliğin önemini gösterdiğini belirtti. Karadaş, "Azerbaycan'ın Karabağ zaferi bize yeni ufuklar açıyor. Milli kimliğimizi güçlendirmek için ortak tarihimize ve kültürümüze sahip çıkmalıyız" diye konuştu.

Çalıştayda Ele Alınan Konular

Etkinlik, "Dijital Medyada İslamofobi", "Geleneksel Radyonun Dijital Dönüşümü", "Medya Araçlarındaki Dönüşüm" gibi konular üzerine akademik sunumlarla devam etti. Şimdiye kadar Bosna-Hersek, Fas, Filistin, Gürcistan, Kazakistan ve diğer ülkelerden 26 yüksek lisans öğrencisi etkinlikte yer aldı.

Çalıştay, Türk Cumhuriyetleri ve Türkiye'nin gönül coğrafyasındaki ülkeler arasındaki bağları güçlendirmeyi amaçlayan gençlerin medya deneyim kazanmalarını sağlamayı hedefliyor. Etkinlik, 27 Ekim'de Kars'ta sona erecek.

Azerbaycan'a bağlı Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'nde Türkiye Cumhuriyeti Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından 14. Uluslararası Gelecekle İletişim Çalıştayı düzenlendi. Nahçıvan Devlet Üniversitesinin (NDÜ) ev sahipliğinde "Gelenekselden Dijitale Medya Araçlarında Dönüşüm" temasıyla düzenlenen etkinliğin açılışına RTÜK Başkan Vekili Orhan Karadaş, Türkiye'nin Nahçıvan Başkonsolosu Asip Kaya, NDÜ Rektörü Elbrus İsayev, Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr