13.10.2024-21:18 (Son Güncelleme:13.10.2024-21:18)

14. Kocaeli Kitap Fuarı Rekor Katılımla Tamamlandı

Kocaeli Kitap Fuarı, 1 milyonu aşan ziyaretçi sayısıyla sona erdi. Yavuz: 'Geçen yılın katılımını geçtik.'

14. Kocaeli Kitap Fuarı Sona Erdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 14. Kocaeli Kitap Fuarı, bu yıl "Savaşın ve Acının Edebiyatı" temasıyla 5 Ekim'de Kocaeli Uluslararası Kongre Merkezi'nde başladı ve 13 Ekim'de kapılarını kapattı.

Yoğun İlgi ve Katılım

Fuara, 530 yayın evi, sahaf ve sivil toplum kuruluşu katılırken, toplamda 1.000'in üzerinde panel, söyleşi ve imza etkinliği düzenlendi. Bu süreçte 800 yazar da okuyucularla buluştu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Murat Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bu yıl da fuara büyük ilgi vardı. Geçen sene katılım 988 binlerdeydi, bu yıl 1 milyonu aştık. Bu durum bizim için keyif verici," dedi.

Fuarın Geleceği ve Katılımcılara Teşekkür

Yavuz, çevre illerden de yoğun katılımın olduğunu belirterek, "Kocaeli Üniversitesi bizim ciddi bir paydaşımız oldu. Tüm katılımcılara, emeği geçen her bireye ve personelimize teşekkür ederim. Gelecek yıl 15. fuarda bu yılki rekorumuzu kıracağımızı umut ediyorum," ifadelerini kullandı.

Fuar boyunca toplamda 1.023.514 kişi Kocaeli Kitap Fuarı’nı ziyaret etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Kocaeli Kitap Fuarı sona erdi. Bu yıl "Savaşın ve Acının Edebiyatı" temasıyla 5 Ekim'de Kocaeli Uluslararası Kongre Merkezi'nde başlayan fuar, açık kaldığı 9 gün boyunca kitap tutkunlarından yoğun ilgi gördü.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr