21.04.2024-16:32 (Son Güncelleme:21.04.2024-16:32)

12 yıl sonra gerçekleşecek: Cumhurbaşkanı Erdoğan Irak’a gidiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık 12 yıllık bir aranın ardından Irak’a günübirlik şekilde resmi ziyarette bulunacak. Bağdat ve Erbil’de üst düzey yetkililerle görüşecek olan Erdoğan, Orta Doğu’daki gündeme dair konuları gündeme getirecek.

Yerel seçim sonrasında diplomasi trafiğine dönen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak’a ziyarette bulunacak. Erdoğan, yaklaşık 12 yıllık bir aranın ardından günübirlik şekilde resmi ziyarette bulunacağı Irak’ın Bağdat ve Erbil kentlerinde üst düzey yetkililerle görüşecek ve Orta Doğu’daki gündeme dair konuları gündeme getirecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Irak’a gidiyor

TRT Haber’de yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 yıl aradan sonra Irak'ın başkenti Bağdat'a gidiyor. Ziyaretin ana gündem maddeleri arasında terörle mücadele, su kaynaklarının kullanımı ve Türkiye'ye doğal gaz ve petrol akışı bulunuyor. Türkiye'nin Irak'la teröre karşı ortak harekat merkezi kurma planları da görüşmelerin odak noktalarından birini oluşturacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti sırasında, bu merkezin kurulması da masaya yatırılacak.


Önemli bir konu başlığı da Irak'ın su sorunu. Erdoğan, Irak'ın su ihtiyacını karşılamaya yönelik çalışmaların devam ettiğini ve bu konudaki beklentileri bildiklerini ifade etmişti. Bu doğrultuda önemli adımlar atılması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bağdat'taki resmi ziyaretin ardından Erbil'e de geçecek.

Erdoğan'ın Irak ziyareti kapsamında bir İş Forumu düzenlenecek. Türkiye ile Irak arasındaki ticaret hacmini artırmaya yönelik adımların ele alınacağı forumda, iki ülke arasındaki ticaret hacminin Kalkınma Yolu Projesi'nin tamamlanmasıyla 2030 yılına kadar 20 milyar dolara çıkarılması hedefleniyor.

muratcankilic@haber365.com.tr