11.02.2023-10:47 (Son Güncelleme:11.02.2023-16:19)

12 kişinin kurtarılmasını sağladı: Kurtarma ekiplerinin en büyük yardımcısı

“Yüzyılın felaketi” olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen şehirlerden biri olan Malatya’da, arama kurtarma köpekleri, enkazlarda devam eden çalışmalarda önemli rol oynuyor. Malatya’da “Sıla” adlı köpek, 12 kişinin kurtarılmasını sağladı.

Çöken binaların enkazından zaman karşı bir mücadele söz konusu, molozlar arasında bir nefes, küçücük bir hareket bile hayati öneme sahip.

Gece gündüz demeden süren arama kurtarma çalışmalarında ekiplerin en büyük yardımcıları köpekler oldu. Özel eğitimli köpekler, Malatya'da devam eden arama kurtarmada sürecinde önemli rol üstleniyor.


En ufak bir canlı belirtisine tepki veriyor

O köpeklerden birisi de TSK İnsani Yardım Tugayı Arama Kurtarma Taburu'nda yer alan 'Sıla’. 7 yaşındaki arama-kurtarma köpeği, depremin ilk gününden itibaren enkazlarda durmadan çalışıyor

Enkaz altında küçücük bir canlı hareketine bile tepki veren ‘Sıla’ Malatya’daki enkazlardan toplam 12 kişinin kurtarılmasında önemli rol oynadı Hassas burun "Sıla", arama kurtarma çalışmaları bitene kadar ekiplerle birlikte enkazda görev yapmaya devam edecek.

ekomerfaruk@gmail.com