24.10.2024-21:32 (Son Güncelleme:24.10.2024-21:32)

12. Antakya Uluslararası Film Festivali Ödülleri Sahiplerini Buldu

Hatay'da gerçekleştirilen festival, ödül töreni ile sona erdi. İşte kazananlar ve festivalin detayları.

12. Antakya Uluslararası Film Festivali Tamamlandı

Hatay'da düzenlenen 12. Antakya Uluslararası Film Festivali, ödül töreni ile sona erdi. Ansam Kültür Derneği ve Fotofilm Sanat Merkezi tarafından organize edilen etkinlik, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (HMKÜ) İletişim Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Festivalin Detayları

Festivalin Başkanı Mehmet Oflazoğlu, 40 ülkeden 70 filmin katıldığı bu yılki festivalin bir hafta sürdüğünü belirtti. Ayrıca, film gösterimlerinin depremzede çocuklara destek olmak amacıyla konteyner kentte yapıldığını ifade etti. Oflazoğlu, "Sanat iyileştirir, çocuklarımız iyi olursa biz daha da iyi olacağız. Önceliğimizi çocuklarımıza verdik, festival de mutlu geçti," dedi.

Kazananlar

Ödül töreninde, Uzun Metraj Film Yarışması'nda En İyi Film ve En İyi Yönetmen ödülleri Derun filmiyle Müge Uğurlar'a verildi. En İyi Senaryo ve Yeşilçam Özel ödülleri ise Yakamoz filmiyle Ali Kerem Gülermen'e takdim edildi.

En İyi Görüntü Yönetmeni ödülünü Son Akşam Yemeği filmiyle Veli Kuzlu aldı. Bu yılın En İyi Erkek Oyuncu ödülü Son Akşam Yemeği filmindeki rolüyle Engin Şenkan'a, En İyi Kadın Oyuncu ödülü ise Derun filmindeki performansıyla Hatice Aslan'a verildi.

Oflazoğlu, festivale katılan sanatçılara ve destek verenlere teşekkür etti.

Hatay'da Ansam Kültür Derneği ve Fotofilm Sanat Merkezi tarafından düzenlenen 12. Antakya Uluslararası Film Festivali ödül töreniyle son buldu. Festivalin ödül töreni, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (HMKÜ) İletişim Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr