06.10.2024-11:31 (Son Güncelleme:06.10.2024-11:31)

10 Yıl Önceki Katliamdan Sonra Ailelerin Acısı Bitmiyor

Diyarbakır'da PKK yandaşları tarafından 10 yıl önce katledilen gençlerin aileleri, acılarını hala taze yaşıyorlar.

Diyarbakır'daki Vahşet Unutulmuyor

10 yıl önce, Diyarbakır'da terör örgütü PKK yandaşları tarafından katledilen gençlerin aileleri, evlat hasretini her geçen gün daha da derin hissediyorlar. 2014 yılında, Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıtırken hedef alınan gençler, Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökguz'du.

Ailelerin Gözyaşı Dinmiyor

Acılı aileler, evlatlarının mezarlarını ziyaret ederek gözyaşı döküyor, dua ediyor. Ahmet Dakak’ın babası Öztekin Dakak, "O zaman yaşadığımız acı her zaman aklımda, unutulacak gibi değil." diyerek hissettiği acının tazeliğini ifade etti.

Evlat Kaybının Tarifi Zor Acısı

Dakak, çocukların kurban eti dağıtıldığı için hedef alındığını düşünerek, "Belki de onları katledenlerin evine et götürmek için o yoldaydılar, ama maalesef çocuklarımızı katlettiler." şeklinde duygularını dile getirdi.

Unutulmaz Bir Sarsıntı

Hasan Gökguz’un babası Mehmet Gökguz da, acısının ilk günkü gibi taze olduğunu belirtti. Gökguz, "Hasan’ı morgda gördüğümde her tarafı kan içindeydi. Bu acı hayatta unutulmaz çünkü evlat acısı çok zordur," diyerek acısını paylaştı.

Her iki aile de, evlat acısının katlanılamaz bir yük olduğunu ve onların anılarını asla unutamayacaklarını vurguladı.

Diyarbakır'da merkez Bağlar ilçesinde bir dernek tarafından hazırlanan kurban eti paketlerini yoksullara dağıtırken 6-7 Ekim 2014'te düzenlenen izinsiz gösterilerde terör örgütü PKK yandaşlarınca vahşice katledilen Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökguz'un ailelerinin acısı dinmiyor. Yasin Börü'nün babası Fikri Börü (ortada), Ahmet Dakak'ın babası Öztekin Dakak (sağda) ve Hasan Gökguz'un babası Mehmet Gökguz (solda), evlatlarının mezarını ziyaret ederek dua etti.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr