Amasya'dan Dünya Şampiyonu: Osman Furkan Karakaya

Osman Furkan Karakaya, muay thaidaki başarıları ile dikkat çekiyor. 2 Avrupa, 1 dünya şampiyonluğu var.

27.10.2024-12:30 - (Son Güncelleme: 27.10.2024-12:30) Amasya'dan Dünya Şampiyonu: Osman Furkan Karakaya

Osman Furkan Karakaya'nın Mücadele Dolu Yolculuğu

Amasya'da yaşayan 20 yaşındaki Osman Furkan Karakaya, 12 yaşında başladığı muaythai sporu ile büyük başarılara imza atıyor. 8 yıl önce arkadaşlarının etkisiyle yola çıkan Karakaya, şimdi 1 dünya, 2 Avrupa ve 2 Türkiye şampiyonluğu ile adından söz ettiriyor.

İlk Adımlar ve Şampiyonluklar

Osman, kariyerine 11 yaşında atletizmle başladı, ancak bir yıl sonra muaythai ile hayatına yeni bir yön verdi. Spor hayatında 2 Türkiye şampiyonluğu elde eden genç sporcu, 2021 yılında İstanbul’da ve 2022 yılında Antalya’da düzenlenen Avrupa şampiyonalarında gençler kategorisinde altın madalya kazanmayı başardı. 2022’de Malezya’da yapılan Dünya Muaythai Şampiyonası’nda ise, gençler kategorisinde altın madalya kazanarak İstiklal Marşını okuttu.

“Ülkemizi Temsil Etmeye Devam Edeceğim”

Karakaya, muaythaiye olan ilgisini şu sözlerle ifade etti: "Bu spora 12 yaşımda stada gittiğimde muaythai sporcularını görünce heves ettim ve başladım. İlgim olduğu için de bu sporu keşfettim." Antrenmanlarını her gün 3 saat süresince aksatmadan sürdüren Osman Furkan, bu yıl Gaziantep’te yapılan Spor Toto Süper Lig Muaythai Şampiyonası’nda birinci olarak, ikinci Türkiye şampiyonluğunu da almayı başardı.

Osman Furkan, "Kemeri alıp, 2025’te İtalya'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'na gitmeye hak kazandım. Çalışmalarımız devam ediyor. Tek hedefim büyüklerde dünya ve Avrupa şampiyonu olmak." şeklinde konuştu.

Antrenörünün Güvencesi

Karakaya'nın antrenörü Mustafa Kaya, "Furkan bize 12 yaşında geldi. Biz onun bu sporda başarılı olabileceğini gördük ve o da çok çalıştı. Antrenmanlarımız oldukça yoğun geçiyor. Amacımız ülkemize milli gururu tekrar yaşatmak." diyerek öğrencisinin potansiyeline olan inancını vurguladı.

Amasya'da yaşayan 20 yaşındaki Osman Furkan Karakaya, 8 yıl önce arkadaşlarına özenerek başladığı...

Amasya'da yaşayan 20 yaşındaki Osman Furkan Karakaya, 8 yıl önce arkadaşlarına özenerek başladığı muaythaide 1 dünya, 2 Avrupa, 2 Türkiye şampiyonluğu elde etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal