Amasya'da Gebe Okulu Anne Adaylarını Hazırlıyor

Amasya'da bir hastanede kurulan gebe okulu, anne adaylarına doğum öncesi ve sonrası bilgi vererek destek sağlıyor.

15.10.2024-16:56 - (Son Güncelleme: 15.10.2024-16:56) Amasya'da Gebe Okulu Anne Adaylarını Hazırlıyor

Amasya'da Gebe Okulu Faaliyete Devam Ediyor

Amasya'daki Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim Araştırma Hastanesi, gebe okuluyla anne adaylarına kapsamlı eğitimler sunuyor.

Anne Adaylarına Özel Eğitim Programı

Uzman ebeler ve doktorlar, gebe okulunda annelere doğum öncesi, doğum esnası ve sonrasındaki süreçleri başarılı bir şekilde yönetmeleri için gerekli bilgileri sağlıyor. Eğitimler, anne adaylarının sağlıklı bir gebelik süreci geçirmelerine ve lohusalık dönemini rahat atlatmalarına yardımcı olmayı hedefliyor.

Başhekim Yardımcısı Dr. Hatice Dörtok Demir'in Açıklamaları

Başhekim Yardımcısı Dr. Hatice Dörtok Demir, gebe okulunun yaklaşık 10 yıldır hizmet verdiğini ve yılda ortalama 500 anne adayına eğitim verdiklerini belirtti. Dr. Demir, "Gebelerimizin hamilelik süresi boyunca doğum, bebek bakımı konularında bilgi edinmelerini sağlıyoruz. Aynı zamanda eşleri ve yakınları da bu süreçte bilgilendiriliyor," dedi.

Anne Adaylarının Düşünceleri

27 yaşındaki anne adayı Kübra Taş, "Gebe okuluna hamilelikteki korkularımı yenmek, doğum yöntemlerini öğrenmek ve doğum sonrası bebeğimi nasıl emzireceğimi anlamak için geldim. Bebeğimin bakımı ile ilgili temel bilgilerin önemli olduğunu düşünüyorum," şeklinde konuştu.

Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim Araştırma Hastanesi bünyesindeki gebe okulu...

Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim Araştırma Hastanesi bünyesindeki gebe okulu, anne adaylarına hizmet veriyor. Uzman ebeler ve doktorlar tarafından gebelerin lohusalık dönemini rahat geçirmelerini sağlamak için doğum öncesi, doğum esnası ve doğum sonrası döneme dair eğitimler verilen gebe okulunda anne adayları hem sağlıklı bir gebelik hem de gebelik sonrasıyla ilgili bilinçlendiriliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal