Amasya'da Cennet Hurması Hasadı Başladı

Amasya'da cennet hurması hasadına başlanırken, bu yıl 1800 ton rekolte bekleniyor.

24.10.2024-14:54 - (Son Güncelleme: 24.10.2024-14:54) Amasya'da Cennet Hurması Hasadı Başladı

Amasya'da Cennet Hurması Hasadı Başladı

Amasya'da "Trabzon hurması" olarak da bilinen cennet hurmasının üreticileri, yaklaşık bir ay sürecek hasat dönemine girdiler. Çiğdemlik köyünde gerçekleştirilen hasat şenliğinde, Amasya Valisi Önder Bakan, sezonun ilk hasadını gerçekleştirdi.

Vali Bakan'ın Değerlendirmeleri

Vali Bakan, yaptığı açıklamada Amasya'nın tarım ve hayvancılık açısından bölgenin önemli merkezlerinden biri olmaya devam ettiğini vurguladı. Amasya'nın meyve üretimi açısından sahip olduğu potansiyeli dile getirerek, şunları belirtti:

"Toprağı ve iklim özellikleriyle meyve tarımı için oldukça uygun olan Amasya, cennet hurmasının yetişmesi için de elverişli şartlara sahiptir. Tıbbi araştırmalar, bu şifa kaynağının kalp-damar ve sindirim sistemi hastalıklarına iyi geldiğini gösteriyor. Ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirdiği de ispatlanmıştır. Bu meyve taze olarak tüketilmesinin yanı sıra kurutularak da değerlendirilir. Geçmiş yıllarda Valiliğimiz tarafından üreticilerimize dağıtılan cennet hurması fidanları, bu üretimin artmasına katkı sağlamaktadır. Bazı bölgelerde bu meyvenin kurusundan yüksek kazançlar elde ediliyor. Amasya olarak uygun şartlardan yararlanarak cennet hurmasının dikim alanlarını daha da genişletmeliyiz."

Rekolte Beklentisi

İl genelinde 957 dekar alanda yetiştirilen cennet hurmasında, bu yıl 1800 tondan fazla rekolte beklenmektedir.

 Amasya'da

Amasya'da "Trabzon hurması" olarak da bilinen cennet hurmasının üreticileri yaklaşık bir ay sürecek hasat dönemine başladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal