Amasya'da 42 Yaşındaki Kadından 9 Kilogramlık Kitle Çıkarıldı

Amasya'da karın ağrısıyla hastaneye başvuran bir kadının karnından 9 kiloluk kitle başarılı bir operasyondan sonra alındı.

11.10.2024-11:02 - (Son Güncelleme: 11.10.2024-11:02) Amasya'da 42 Yaşındaki Kadından 9 Kilogramlık Kitle Çıkarıldı

Amasya'da Şaşırtan Medikal Müdahale

Amasya'daki bir sağlık merkezinde, 42 yaşındaki Perihan Kancı isimli bir kadın, şiddetli karın ağrısı şikayeti ile hastaneye başvurdu. Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim Araştırma Hastanesi'nde gerçekleştirilen tetkikler sonucunda kadının karnında 9 kilogramlık bir kitle tespit edildi.

Başarılı Operasyon ile Kitle Alındı

Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Prof. Dr. Osman Fadıl Kara ve ekibi, kadının karnından kitle çıkarma operasyonunu başarıyla gerçekleştirdi. Prof. Dr. Kara, "Hastanın bazı sıkıntıları olmasına rağmen, bizlere gelme konusunda gecikmişti, bu nedenle kitle 8-9 kiloya kadar büyümüştü. Tüm tetkiklerini yaptıktan sonra ameliyatına karar verdik. Ameliyatı da sağlık organlarına herhangi bir zarar vermeden gerçekleştirdik. Hastamız şimdi sağlığına kavuştu" şeklinde açıklamada bulundu.

Aileden Teşekkür

Perihan Kancı'nın annesi Güler Kancı ise durumu şöyle değerlendirdi: "Çocuğum hastalanınca hocama başvurdum. Karnı şişmeye başladığında doktora gitmek zorunda kaldık. Doktorlarımız sağ olsun, ameliyatın gerekli olduğunu belirtti ve başarılı bir şekilde gerçekleştirdi."

Perihan Kancı'nın birkaç gün daha hastanede kontrol altında tutulacağı ve gerekli tetkiklerin ardından taburcu edileceği bildirildi.

Amasya’da karın ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran 42 yaşındaki Perihan Kancı'nın karnından...

Amasya’da karın ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran 42 yaşındaki Perihan Kancı'nın karnından Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Osman Fadıl Kara (sağda) ve ekibi tarafından yapılan operasyon ile 9 kilogramlık kitle çıkarıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal