Amasya Üniversitesi Suluova Meslek Yüksekokulu (MYO) tarafından yürütülen "Akıllı Seralar, Üreten Kadınlar, Güçlü Yarınlar Projesi" yeni bir aşamaya geçerek üretim yapmaya başladı.
Avrupa Birliği (AB) hibe fonları ile desteklenen serada, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi incelemelerde bulundu. Toplam 120 metrekarelik bir alanda kurulan serada, ilk olarak 600 kök marul üretildiği duyuruldu. Turabi, serada çilek gibi diğer sera ürünlerinin de yetiştirileceğini belirtti ve bu ürünlerin üniversitenin işletmesinde satılacağını ifade etti.
Seranın tam otomasyonlu hidroponik sistemi hakkında bilgi veren Turabi, Suluova MYO'nun Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü öğrencilerine Tarım 4.0 kapsamında yeni teknolojileri tanıma fırsatı sunduğunu vurguladı. "Bu, öğrencilerimiz açısından önemli bir kazançtır. Ayrıca ilçelerimiz aracılığıyla sosyal sorumluluk projelerimizi de aktif bir şekilde sürdürmeye çalışıyoruz," dedi.
Suluova MYO Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Murat Karavin, seranın Avrupa Birliği'nden alınan toplam 258 bin 512 avro bütçe ile kurulduğunu açıkladı.
Seradaki süreç hakkında bilgi veren 2. sınıf öğrencisi Nazım Kutlu, "Sistemimiz sayesinde ürünlerin hastalıklardan etkilenmesini önleyebiliyoruz. Tüm aşamaları kontrol edebilmek, üretim sürecini hızlandırıyor," diyerek seranın sağladığı avantajları aktardı.
Amasya Üniversitesi Suluova Meslek Yüksekokulu (MYO) tarafından hazırlanan "Akıllı Seralar, Üreten Kadınlar, Güçlü Yarınlar Projesi" kapsamında, Avrupa Birliği (AB) hibe fonlarından yararlanılarak oluşturulan serada üretim başladı.