Amasra'da Yaşanan Felaketin Yıldönümünde Madenciler Anıldı

Amasra'daki maden patlamasında hayatını kaybeden 43 madenci anıldı. Törende yapılan konuşmalarda acılar tazelendi.

14.10.2024-10:03 - (Son Güncelleme: 14.10.2024-10:03) Amasra'da Yaşanan Felaketin Yıldönümünde Madenciler Anıldı

Amasra'daki Patlama Anmaları

Bartın'ın Amasra ilçesinde 14 Ekim 2022'de meydana gelen patlamada yaşamını yitiren 43 madenci, maden ocağındaki anma töreniyle anıldı. Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) ait maden ocağında yapılan etkinlikte, hayatını kaybeden işçilerin anısına saygı duruşunda bulunuldu ve dualar edildi.

Vali Arslan: 'Acılar Taze'

Bartın Valisi Nurtaç Arslan, anma töreninde yaptığı konuşmada, "O gün kaybettiğimiz maden işçilerinin acısı hâlâ içimizde. Bu olaydan ders çıkararak, bir daha böyle kazaların yaşanmaması için gerekli tedbirleri almalıyız" ifadelerini kullandı.

Sendika Başkanından Sorumlulara Mesaj

Genel Maden İşçileri Sendikası Başkanı Hakan Yeşil, patlamanın ardından yürütülen yargı süreci hakkında bilgi vererek, "Bu trajedinin sorumlularının en ağır şekilde cezalandırılması için mücadele ediyoruz. Amasra maden ocağının yeniden faaliyete geçmesi için çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Yaralıların Acıları Taze

Patlamadan yaralı kurtulan işçilerden Umut Güneş, yaşadıkları acının hafiflemediğini dile getirerek, "İlk gün nasıl hissediyorsak, şimdi de aynı duygular içindeyiz. Ekmek için buradayız, ama bu tür olayların bir daha yaşanmaması dileğiyle" açıklamasında bulundu.

Katılımcılar ve Anma Töreni Detayları

Etkinliğe CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Bartın Belediye Başkanı Rıza Yalçınkaya ve diğer yetkililer katıldı. Kur'an-ı Kerim okundu ve hayatını kaybedenlerin anısına karanfil bırakıldı.

Soruşturmada Gelişmeler

Patlamanın ardından başlatılan soruşturmada, aralarında maden ocağı müdürünün de bulunduğu 24 şüpheli gözaltına alınmış, bu şahıslar "bilinçli taksirle birden fazla insanın ölümüne neden olma" suçlarından tutuklanmıştır. Yargı süreci devam etmekte olup, zanlılar için hapis ceza talepleri bulunmaktadır.

Bartın'da, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesine ait maden ocağında, 14 Ekim...

Bartın'da, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesine ait maden ocağında, 14 Ekim 2022'deki patlamada yaşamını yitiren 43 madenci anıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal