Amasra'da Fırtına Sonrası Yoğun Ziyaretçi İlgisi

Amasra'da fırtına sonrası artan sıcaklık, yerli ve yabancı turistler için yoğun ziyaretçi akınına neden oldu.

05.10.2024-18:14 - (Son Güncelleme: 05.10.2024-18:14) Amasra'da Fırtına Sonrası Yoğun Ziyaretçi İlgisi

Amasra'da Okullardan Sonra Turist Yoğunluğu

Amasra, geçtiğimiz günlerde meydana gelen fırtına ve şiddetli yağışların ardından artan hava sıcaklıklarıyla yaz sezonunu andıran bir kalabalığa ev sahipliği yaptı. Amasra Kültür ve Turizm Derneği Başkan Yardımcısı Mete Ayyıldız, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

El Değmemiş Güzellikler ve Ziyaretçi Akını

Amasra, 2015 yılında UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alınmasının ardından, doğal güzellikleri, el değmemiş plajları ve zengin mutfak kültürüyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Ziyaretçiler, Küçük Liman ve Büyük Liman plajlarında denize girerken, şehirdeki tarihi yerleri de keşfediyor.

Mete Ayyıldız'dan Ziyaretçi Yoğunluğu Açıklaması

Mete Ayyıldız, fırtına sonrası yazdan kalma bir gün geçirildiğini belirtti. Şunları söyledi: "Ekim ayının başlarında yoğun bir fırtına yaşadık ama ardından hava güzelleşti. Şu an Ankara ve çevre illerden gelen birçok turist var. Kalabalık yaz mevsimindekini aratmıyor. Bu hafta sonu vatandaşa denize girme imkanı sunarak, güzel anlar yaşıyoruz. Eğer hava bu şekilde devam ederse, esnafımız da bu süreçten olumlu etkilenecektir."

Aydldız ayrıca, Amasra'nın bahar mevsiminde sunduğu bakir doğanın ve en taze balıkların tadını çıkarmak için misafirlerini beklediklerini ifade etti.

Bartın'ın Amasra ilçesi, hafta başında yaşanan fırtına ve şiddetli yağışların ardından hava...

Bartın'ın Amasra ilçesi, hafta başında yaşanan fırtına ve şiddetli yağışların ardından hava sıcaklığının artmasıyla hafta sonu tatilini fırsat bilenlerin akınına uğradı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal