Çağımızın en yaygın hastalıklarından biri olan Alzheimer, beslenme programınızda yapacağınız ufak değişimlerle önlenebilir. Özellikle yaşlılarda görülen bu rahatsızlıkla baş etmenin yolu fındık tüketmekle mümkün.
E VİTAMİNİ İÇERİYOR
Her gün yenen bir avuç fındık, magnezyum ve E vitamini seviyelerini birkaç ay içerisinde artırıyor. Bu artış Alzheimer'ı önlemeye yardımcı oluyor. Daha önce yapılan araştırmalar E vitamininin, yaşa bağlı zihinsel zayıflamayı önlediğini ortaya çıkarmıştı. Bunu göz önüne alan uzmanlar, yaptıkları çalışmada Alzheimer'ın bolca E vitamini içeren fındık tüketimiyle önlenebileceğini ortaya koydu.
Fındık aynı zamanda kalp krizi ve diyabetle savaşır. Her gün bir avuç fındık tüketen kişilerin glikoz seviyelerinin ve kötü kolestrollerinin düştüğü biliniyor.
Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.