Altında hareketlilik başladı: Gram ve çeyrek altın ne durumda?

Kurban Bayramı tatili sonrası altın piyasaları açıldı. Gram altın yatay seyirle haftaya giriş yaparak 2 bin 452 lira seviyelerine geldi. Çevrek altın ise 4 bin 80 liradan işlem görüyor. İşte güncel altın fiyatları…

24.06.2024-11:16 - (Son Güncelleme: 24.06.2024-17:29) Altında hareketlilik başladı: Gram ve çeyrek altın ne durumda?

Altın piyasaları, yeni haftaya yatay bir başlangıç yaparak devam ediyor. Gram Altın, 2 bin 452 lira seviyesinde işlem görüyor. Geçtiğimiz Cuma günü ons fiyatındaki düşüşe paralel olarak değer kaybeden gram altın, günü bir önceki kapanışın yüzde 1,6 altında tamamlamıştı. Ancak haftaya hafif bir toparlanma ile başlayarak önceki kapanışın hemen üzerinde seyrediyor.

Ons, çeyrek ve Cumhuriyet altını ne kadar?

Çeyrek altın ise 4 bin 80 lira civarında alıcı bulurken, Cumhuriyet altını ise 16 bin 280 liradan işlem görüyor. Altının ons fiyatı ise şu sıralarda hafif bir artışla 2 bin 324 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Altında hareketlilik başladı: Gram ve çeyrek altın ne durumda?

Analistlerin yorumları

Analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu yıl içinde faiz indirimi yapabileceği beklentilerinin piyasaları etkilediğini belirtiyor. Ancak Fed yetkililerinin bu yönde temkinli açıklamaları devam ediyor. Bu hafta ABD'de açıklanacak olan önemli ekonomik veriler, özellikle büyüme verileri, yatırımcıların odağında olacak.

Yurt içinde ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararı yakından izleniyor. Ekonomistler, TCMB'nin politika faizini yüzde 24 seviyesinde sabit tutmasını bekliyor. Ayrıca bugün, yurt içinde finansal hizmetler güven endeksi, reel kesim güven endeksi ve kapasite kullanım oranı gibi verilerin açıklanması bekleniyor. Teknik açıdan, altının ons fiyatında 2 bin 350 ve 2 bin 380 dolar seviyelerinin direnç, 2 bin 320 ve 2 bin 300 dolar seviyelerinin ise destek olarak izleneceği ifade ediliyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal