Altında fırtına öncesi sessizlik: Bayram sonrası ralli mi olacak?

Altın piyasalarında Kurban Bayramı öncesinde dalgalı bir seyir gözlemleniyor. Bayram sonrasında ise altın fiyatlarının ne durumda olacağı merak edilirken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı’dan önemli uyarılar geldi. İşte detaylar…

13.06.2024-16:56 - (Son Güncelleme: 13.06.2024-17:23)

Fed, politika faizini beklentilere paralel olarak değiştirmeyerek yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttu. Bu oran, son 23 yılın en yüksek seviyesine işaret ediyor. Ayrıca, Fed 2024 yılı için öngörülen faiz indirimi sayısını bir kezle sınırlandırdı. Dünkü Fed kararının ardından, altının üç günlük yükselişi sona erdi ve Altın fiyatları yeni güne düşüşle başladı. ABD enflasyon verisi sonrası yükselen altın fiyatları, Fed'in faiz kararı sonrası geriledi.

Faiz kararı sonrası altın piyasalarında neler oldu?

Spot altın, önceki üç işlem gününde yaklaşık yüzde 1,4 değer kazandıktan sonra, haftanın dördüncü gününde yüzde 0,4 düşüşle ons başına 2.316 dolara geriledi. Ons altın ve Dolar/TL paritesine göre hesaplanan gram altın ise 2.405 TL seviyesine indi.

Kurban Bayramı tatili öncesinde Borsa İstanbul oldukça hareketli günler yaşıyor. BIST 100 endeksi, güne yüzde 1,52 artışla 10.320,02 puandan başladı.

Altında fırtına öncesi sessizlik: Bayram sonrası ralli mi olacak?

Uzman isimden bayram sonrası uyarısı

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı, piyasalardaki son durumu Haber7’ye değerlendirdi. ABD'den gelen enflasyon verilerinin ardından altının yükseldiğini belirten Sarı, Fed'in faiz kararı sonrası bir düşüş yaşandığını ifade etti. Sarı, altın fiyatlarının tahviller ve dolar endeksi ile belirlendiğini ve kısa vadeli düşüşler yaşandığını kaydetti. Ayrıca, merkez bankalarının altın alımında çekimser davranmasının altın fiyatlarında dalgalanmalara yol açtığını, ancak yıl sonuna doğru altın fiyatlarında bir yükseliş beklediklerini söyledi.

Borsanın bayram havasına girdiğini belirten Şirin Sarı, takas avantajı sayesinde yükselişlerin yaşandığını ifade etti. 10.000 puanlık psikolojik seviyenin yeniden aşıldığını ve vergilendirme konusundaki düzenlemelerin de piyasalara olumlu yansıdığını söyledi. Sarı, borsanın şu anki en güçlü rakibinin mevduat olduğunu vurgularken, bayram sonrası 11 bin puan seviyelerinin test edileceğini ve yaz sonunda 12.000 – 13.000 puan seviyelerinin hedeflenebileceğini belirtti.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal