Altın yeni rekorlara koşuyor! İran ve Suudi Arabistan'dan gelen haberler altın piyasasını etkiliyor

Altın fiyatları, geçtiğimiz haftanın son işlem gününde ons fiyatındaki artışın etkisiyle değer kazanarak günü yüzde 1,4'lük bir primle tamamlamıştı. Bu artışın ardından yeni haftaya yükselişle başlayan altının gram fiyatı, sabah saatlerinde 2 bin 523 lira seviyesinde işlem görüyor.

20.05.2024-11:21 - (Son Güncelleme: 20.05.2024-15:43)

Bugün altının ons fiyatı 2 bin 450 dolara çıkarak yeni bir rekor kırarken, şu an itibarıyla yüzde 1,1 değer kazancıyla 2 bin 440 dolardan alıcı buluyor. Analistler, ABD Merkez Bankası'nın bu yıl içerisinde faiz indirimine gitme olasılığının artmasının yanı sıra Orta Doğu'daki jeopolitik risklerin etkisiyle altın fiyatlarının tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını belirtiyor.

Özellikle geçen hafta ABD'de enflasyonun beklentilerin altında kalması, Fed'in eylül ayında faiz indirimine gideceği beklentilerini güçlendirdi. Bu beklentiler, Fed yetkililerinin yoğun sözlü yönlendirmeleri ve önümüzdeki günlerde açıklanacak olan Fed toplantı tutanaklarıyla daha da güçleniyor.

Fed'in açıklamaları etkili oldu

Fed Başkanı Jerome Powell ve diğer yetkililerin geçen hafta yaptığı "tedbirli" açıklamaların ardından, bu hafta yapılacak olan açıklamalar ve toplantı tutanaklarında Fed'in gelecekteki politika adımlarına dair ipuçları aranıyor.

Bu gelişmelerle birlikte, para piyasalarında Fed'in Eylül ayında faiz indirme olasılığı yüzde 65'e ulaşmış durumda. Ayrıca, İran ve Suudi Arabistan'dan gelen haberler de piyasalarda dalgalanmaya neden oluyor.

Bugünün veri gündemi sakin olsa da, teknik açıdan altının ons fiyatında 2 bin 470 ve 2 bin 500 dolar seviyelerinin direnç, 2 bin 420 ve 2 bin 400 doların ise destek konumunda olduğu belirtiliyor.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal