Altın ve Petrol Fiyatlarının Artmasına İslam Memiş’ten Yorum: Manipülasyon Yapıyorlar

Son günlerde yaşanan Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilim, Petrol fiyatlarını da yansıdı. İki ülke arasında yaşananlardan sonra yüzde 3’ün üzerinde artış gözlemlendi. Bu durumun altın üzerinde de artışa neden olduğunu belirten İslam Memiş, önemli açı

12.02.2022-10:22 - (Son Güncelleme: 12.02.2022-10:47) Altın ve Petrol Fiyatlarının Artmasına İslam Memiş’ten Yorum: Manipülasyon Yapıyorlar

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan petrol ve altının yükselişine neden oldu. Yaşanan artışlar hakkında değerlendirmeler yapan İslam Memiş ise piyasalarda yaşanan yükselişle ilgili 'manipülasyon yapıyorlar' değerlendirmesinde bulundu. 

İKİ ÜLKE ARASINDAKİ GERİLİM PETROLE YANSIDI

Son günlerde Avrupa ve ABD aynı zamanda Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan gelişmeler, petrol ve altının artmasına neden oldu. Rent petrolün varili, bugün saat 22.08 itibarıyla yüzde 3,5 artışla 94,59 dolardan işlem görmeye başladı. Aynı anlarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili yüzde 4 yükselişle 93,5 dolardan işlenmeye başladı. Petrol fiyatları 2014'ün sonundan bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

İNGİLTERE’DEN VATANDAŞLARA ÇAĞRI

Rus kuvvetlerinin Ukrayna sınırlarına ulaşmasını askeri bir tehdit olarak belirten İngiltere, vatandaşlarından Ukrayna'ya seyahat etmemelerini ve oradaki vatandaşlarından da ülkeden biran önce ayrılmalarını belirtti. Avrupa Birliği ise aynı sebepten ötürü etkilileri de zorunlu olmayan personele Ukrayna'yı terk etmeleri çağrısında bulundu.

RUSYA, UKRAYNA’YI İŞGALE BAŞLAYACAK

Dünyada büyük ses getiren bu olay sonrasında ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ise "Çin Olimpiyatları" bitmeden Rusya'nın Ukrayna'yı işgale başlayabileceğine dikkat çekti. Sullivan, Ukrayna'da işgalin her an başlayabileceğini, Amerikalıların derhal ülkeyi terk etmesi gerektiğini ve işgal durumunda tahliye operasyonu yapmayacaklarını dile getirdi. 

PETROL PİYASALARI SIKI

İki ülke arasında yaşanan gerilim sonrasında Uluslararası Enerji Ajansının (IEA) son raporunun detaylarını paylaştı. Raporda petrol piyasalarının sıkı olduğuna işaret edildi. IEA'nın ocak ayına ilişkin "Petrol Piyasası Raporu"nda, küresel petrol talebinin 2022'de geçen yıla göre günlük 3 milyon 227 bin varil artışla yaklaşık 100 milyon 600 bin varil olmasının beklendiği ifade edildi.

İSLAM MEMİŞ: MANİPÜLASYON YAPIYORLAR

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Rusya ve Ukrayna arasında süren gerilimin petrol ve altını etkilemesi üzerine açıklamalarda bulundu. Memiş, "ABD, Ukrayna işgali haftaya diye bir iddia ortaya atmış. Peki Rusya, Ukrayna’ya haftaya bir işgal kalkışması yapmaz ise ne olacak? Yüksekten kime emtia satıyorlar? Haftaya göreceğiz doğru mu, manipülasyon mu? Manipülasyon yapıyorlar. Enflasyon ile fakirleştirdikleri toplumu, manipülasyon yaparak elinden varlıkları alıyorlar. Umarım neden yüzde 75’i aldığımızı, neden sepet yaptığımızı anlamışsınızdır. Manipülasyon var. Net." Şeklinde konuştu. 

ALTIN FİYATLARI DA ARTIYOR

Yaşanan bu durum ise altın fiyatlarını da etkilemeye başladı. Yatırımcılar tarafından "güvenli liman" olarak değerlendirilen altının ons fiyatı yüzde 1,33 artarak 1.860 dolar seviyesine yükseldiği görüldü. ABD'de açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ocakta yıllık bazda yüzde 7,5 artarak beklentileri geride bırakırken söz konusu yükseliş 1982'den bu yana en güçlü artışa işaret etmişti. Beklentileri aşan enflasyon verisinin ardından ABD Merkez Bankasının (Fed) martta 50 baz puan faiz artırma ihtimali artmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal