Altın baharat olarak da bilinen zerdeçal bulaştığı her şeyi altın rengine çevirmesinin yanında sağlığa olan faydalarıyla da altın değerinde. Zerdeçalın içinde bir çok faydalı özellik taşıyan kurkumin barındırır. Kurkumin antioksidan özellikliğinin yanı sıra diyabete, metabolik sendroma, obeziteye, inflmasyona ve kansere karşı etkin bir koruyucu olarak bilinen aktif bir bileşen.
Beslenme şekilleri çok farklı olsa da Hintlilerde Avrupa ve Amerika toplumlarına kıyasla kalın bağırsak, meme, mide, böbrek, akciğer ve prostat problemlerinin daha az görülmesinin ardında bol miktarda zerdeçal tüketimi olduğu belirtiliyor.
ALTIN SÜT TARİFİ
Altın süt tarifi zerdeçal tüketiminde en zevkli yollardan biri. Malzemeler:
1 bardak süt
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı zerdeçal
1/4 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı bal
1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı
1 bardak süt, zencefil, zerdeçal, karabiber ve Hindistan cevizi yağı ilavesiyle beraber ısıtın. Ocaktan aldıktan sonra bal ekleyerek karıştırın.
Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.