Altın rekordan döndü uzman isimden uyarı geldi: ‘Bu hafta balon patlayabilir aman dikkat’

Geçtiğimiz haftaları rekor kırarak geçiren altın fiyatları bu hafta yatırımcısına ters köşe yaptırdı. Düşüş devam ederken uzman isimlerden üst üste uyarılar geldi. Peki altın fiyatları yükselecek mi? Güncel altın fiyatları ne kadar? İşte yanıtı…

20.07.2024-17:20 - (Son Güncelleme: 20.07.2024-17:20) Altın rekordan döndü uzman isimden uyarı geldi: ‘Bu hafta balon patlayabilir aman dikkat’

Altın fiyatları rekordan dönerek düşüşe geçti. Ons ve gram Altın Fiyatları rekor seviyelerini yenilerken, beklenmedik bir yön değişimi ile düşüşe geçti. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, küresel yazılım krizinin altın ve gümüş fiyatlarını etkilediğini belirtti. Memiş, altın alacaklara ve yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu: "Bu hafta balon patlayabilir, aman dikkat edin ters köşeye kalmayın."

Temmuz ayını bekliyorduk ama…

YouTube kanalında yaptığı değerlendirmede, Memiş şu ifadeleri kullandı: 

"Bu hafta bir balonun patlamasını bekliyorduk ve o balon patladı. Haftayı satışlarla tamamlıyoruz. Temmuz ayını bekliyorduk. Dananın kuyruğu kopacak diyorduk ama dünyayı sarsan önemli bir haber geldi. Microsoft güvenlik tarafında bir problem yaşandı. Hastaneler, hava yolları, ülkelerin sistemleri ve bütün finansal piyasalarda ciddi bir çöküş yaşandı. Dünya adeta bir kaos yaşadı. Ancak, sorunun yavaş yavaş çözülmeye başladığına dair haberler geliyor."

Altın rekordan döndü uzman isimden uyarı geldi: ‘Bu hafta balon patlayabilir aman dikkat’

Balonun patladığını gördük

Memiş, altın ve gümüş fiyatlarında beklenen sert düşüşlerin gerçekleştiğini vurguladı ve şu uyarıları yaptı: "Hafta sonlarına açık pozisyonla girmezseniz iyi olur. Balonun patladığını gördük. Gram Altın son bir ayda 245 TL yükseldi. Kar satışlarına karşı dikkat edilmeli. Gram altın yatırımcısı ons altını takip etmeli. Fiyatlar 2600 TL altına sarktı."

Altın almak isteyenlerin dikkatli olması gerektiğini belirten Memiş, "Agresif yükseliş geldiği için kar satışlarına ihtiyaç var. Bu hafta balon patlayabilir, aman dikkat edin ters köşeye kalmayın," diyerek yatırımcıları uyardı.

Yazılım krizi sonrası sert düşüş

Memiş'in işaret ettiği küresel yazılım krizi, özellikle Microsoft'un güvenlik tarafında yaşadığı sorunların finansal piyasalarda ciddi bir çöküşe neden olduğunu belirtti. Bu gelişme, altın ve gümüş fiyatlarında ani ve sert düşüşlere yol açtı.

Yatırımcıların bu dalgalı piyasada dikkatli olmaları ve kar satışlarına yönelik stratejiler geliştirmeleri gerektiğini ifade eden Memiş, piyasanın istikrara kavuşması için gelişmeleri yakından takip etmeyi önerdi.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal