Altın Portakal Film Festivali'nde 'İkiz Başpehlivanların Öyküsü: Balaban' Belgeseli Gösterildi

61. Altın Portakal Film Festivali'nde İkiz Başpehlivanlar İsmail ve Turan Balaban'ın öyküsü anlatıldı.

11.10.2024-21:16 - (Son Güncelleme: 11.10.2024-21:16) Altın Portakal Film Festivali'nde 'İkiz Başpehlivanların Öyküsü: Balaban' Belgeseli Gösterildi

Altın Portakal Film Festivali'nde Belgesel Gösterimi

Bu yıl 61. kez düzenlenen Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamındaki etkinliklerden biri olan "İkiz Başpehlivanların Öyküsü: Balaban" belgeselinin gösterimi ilgiyle karşılandı.

Antalya'da Belgesel İncelemeleri

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin desteklediği festival, film gösterimleri ve çeşitli söyleşilerle devam ediyor. Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Perge Salonu'nda, yönetmen Hasan Hüseyin Alkan tarafından hazırlanan belgeselin gösterimi gerçekleştirildi.

Belgeselin Konusu

Belgesel, Kırkpınar güreşlerinde altın kemer kazanmış başpehlivan İsmail Balaban ve ikiz kardeşi Turan Balabanın yaşam öykülerini ve güreş serüvenlerini anlatıyor. İlgili sanatseverlerin katıldığı gösterime, Alkan, Balaban kardeşler ve belgesel ekibi de katıldı.

Yönetmenin Düşünceleri

Gösterim sonrasında Hasan Hüseyin Alkan, AA muhabirine verdiği röportajda, spor belgeseli çekme arzusunu dile getirdi. Belgesel projesinin ilk hali, Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi döneminde ders için hazırlandığını belirten yönetmen, o dönemde İsmail Balaban ile iletişim kurduğunu kaydetti.

Çekimler ve Antalya’nın Önemi

Alkan, belgeseli tamamladıktan sonra, çekimlerin çoğunun Antalya'da yapıldığını ve festivalin önemine vurgu yaparak, “Bu film Altın Portakal dışında nerede gösterilebilirdi bilmiyorum,” ifadelerini kullandı.

Başpehlivan İsmail Balaban'ın Yorumları

Başpehlivan İsmail Balaban ise belgeselin çekim sürecinin keyifli geçtiğini ve sınırlı imkanlarla büyük bir başarı yakaladıklarını belirtti. Balaban, “Bu belgesel, zorlukları aşarak gelen başarı hikayemizi anlatıyor. Ata sporumuzu tanıtmada önemli bir rol oynadı,” şeklinde konuştu.

Belgeselin gösterimi, katılımcılardan aldığı olumlu yorumlarla önemli bir etki yarattı.

Bu yıl 61'incisi düzenlenen Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında

Bu yıl 61'incisi düzenlenen Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında "İkiz Başpehlivanların Öyküsü: Balaban" belgeselinin gösterimi yapıldı. Kırkpınar güreşlerinde altın kemer kazanan başpehlivan İsmail Balaban (sol 2) ve ikiz kardeşi başpehlivan Turan Balaban (solda) ile belgesel ekibi de katıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal