Altın otu çayı nasıl hazırlanır, neye iyi gelir? 2022 altın otu faydaları ve zararları

İsmini renginden alan altın otu, bilinmeyen pek çok faydalarıyla dikkat çekmektedir. Altın otundan çay yapmak isteyenler ise altın otu çayının nasıl yapıldığını öğrenmek için arama motorlarını meşgul ediyor. Peki Altın otu çayı nasıl hazırlanır, neye iyi gelir? İşte 2022 altın otu faydaları ve zararları...

16.06.2022-12:46 - (Son Güncelleme: 16.06.2022-12:46) Altın otu çayı nasıl hazırlanır, neye iyi gelir? 2022 altın otu faydaları ve zararları

Türkiye’de yetişen bitkilerden birisi olan ve Güneş çiçeği, altın asa, Yahudi otu, ölmek çiçek ve altın başak gibi isimlerle de anılan altın otu (Helichrysum Arenarium), pek bilinmeyen fakat oldukça faydalı bitki türlerinden birisidir. Altın otundan çay yapmak isteyen kişiler altın otu çayının nasıl yapıldığını öğrenmek için arama motorlarını meşgul ediyor.

Altın otu nedir?

Güneş çiçeği, mayasıl otu, dalak otu ve altın çiçek gibi adları ile altın otu eski dönemlerde günümüze kadar taş dökücü, idrar söktürücü, ateş düşürücü ve alerji önleyici vb. özellikleri nedeni ile sağlık bakımından çok faydası olan şifalı bir bitkidir.

Altın otu çayı

Altın otu faydaları nelerdir?

Altın otunun bilinen faydaları şu şekildedir:

Sindirim Sistemine İyi Gelir

Altın otu mide öz suyunun çoğalmasına destek olarak sindirim sorunları yaşayanlara yardımcı olur. Bununla birlikte yemek yedikten sonra meydana gelen şişkinlik, hazımsızlık vb. problemlerle baş etmede de yardımcı olur

Böbreklere İyi Gelir

Safra kesesi, pankreas ve böbreğin koordineli çalışmasına destek olarak, salgıların sağlıklı bir biçimde salgılanmasını sağlar. Bu özelliği sayesinde böbreklerde ve safra kesesinde meydana gelebilecek taş oluşumunun önüne geçtiği söylenmektedir.

Doğal Ateş Düşürücü

Altın otunun yüksek P ve C vitamini içeri pek çok hastalıkta baş rol oynayan yüksek ateş sorunlarında epeyce etkili oldu bilinmektedir

Kilo Vermeye Yardımcı

Altın otu beslenme ve metabolizma bozukluklarına bağlı olarak gelişen obezite rahatsızlıklarına karşı epeyce etkilidir. Vücuttaki yağ yakımını hızlandırarak kişileri fazla kilolardan kurtarmaya yardımcı olabilmektedir

İdrar Sökücü

Altın çiçek bilhassa çay olarak tüketildiği zaman enfeksiyonu engeller ve antiseptik niteliği sayesinde idrar yollarının düzenli çalışmasına yardımcı olmaktadır. Toksinlerin vücuttan atılımına yardımcı olur.

Mide Dostu

Altın otunun bilhassa mide problemlerini iyileştirici niteliğe sahip olduğu klinik araştırmalarda kanıtlanmıştır. Altın çiçek, içerisinde bulunan zengin mineralleri sayesinde midenin asit dengesini koruyarak gastrite ve iltihaplanmalara iyi gelmektedir.

Varis Oluşumunu Engeller

Altın otu çayının düzenli olarak tüketilmesi varis oluşumunu önler.

Kas Ağrılarını Hafifletir ve Kramp Çözer; Romatizma, kramp çözücü, eklem ve kas ağrılarını hafifletici ve kireçlenme azaltıcı etkisi vardır.

Cilt Dostudur

Altın otunun çayı ve yağı cilt dostudur. Cildin nemlenmesi ve sıkılaşmasına yardımcı olur.

Basura İyi Gelir

Hemoroit tedavisinde yardımcıdır.

Altın otu zararları nelerdir?

Altın Otunun şu an bilinen herhangi bir yan etkisi veya zararı bulunmamaktadır. Ancak altın çiçek yağını cilde uygularken büyük bir alandan ziyade küçük alanda denenmelidir. Herkesin cilt yapısı farklı olduğu için hassas ciltlerde alerjiye sebep olabilmektedir.

Ayrıca gebelik ve emzirme dönemlerinde ne gibi etkileri olduğuyla ilgili herhangi bir veri bulunmamaktadır. Bu sebepten gebelik ve emzirme dönemlerinde olanların tüketmesi önerilmemektedir.

Altın otu çayı nasıl yapılır?

Altın otu en fazla çay olarak tüketilir. Altın otu çayı demleme tekniği:

Gün içinde her istenildiğinde kolayca hazırlanan çay için 8-10 adet altın otu çiçeği yeterli olur. Saplarından ayrılan çiçekler kaynatılmış suyla dolu bir fincanın içine atılarak üzeri kapatılır. Demlenmeye bırakılan çay 10 dakika sonra içime hazırdır. Uzmanlar, altın otu çayını demledikten sonra lezzeti konusunda sorun yaşayanlara da bal veya limon önermektedir.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal