Altın fiyatları yönünü yukarı çevirdi: Gram, çeyrek ve Cumhuriyet altını yüzleri güldürdü

Altın fiyatları güne yükselişle başladı. Gram altın 2454 lira seviyesinden güne giriş yaparken çeyrek altın 4 bin 50 lira, Cumhuriyet altını 16 bin 100 liradan işlem görüyor.

06.06.2024-11:30 - (Son Güncelleme: 06.06.2024-17:26) Altın fiyatları yönünü yukarı çevirdi: Gram, çeyrek ve Cumhuriyet altını yüzleri güldürdü

Altın fiyatlarındaki son durumu değerlendiren analistler, ABD Merkez Bankası'nın bu yıl faiz indirimine başlayacağı beklentilerinin altın fiyatlarını desteklediğini belirtiyor. Altın fiyatlarının, ons fiyatındaki yükselişe paralel olarak arttığı ve gram fiyatının günün ilk saatlerinde 2 bin 454 lira seviyesinde işlem gördüğü ifade ediliyor. 

Ons altının yükselişi gram altını hareketlendirdi

AA’da yer alan habere göre; dün, dolar kurundaki düşüşe rağmen ons fiyatındaki yükselişin altının gram fiyatını olumlu etkilediği, bu nedenle gram fiyatının günü yüzde 0,2 artışla 2 bin 443 liradan tamamladığı belirtiliyor. Şu anda ise çeyrek altının 4 bin 40 lira, Cumhuriyet altının ise 16 bin 100 liradan satıldığı bildiriliyor.

Altın fiyatları yönünü yukarı çevirdi: Gram, çeyrek ve Cumhuriyet altını yüzleri güldürdü

ABD ve Avrupa’dan gelecek veriler önemli

Analistler, ABD'de açıklanan özel sektör istihdam verilerinin beklentilerin altında kalmasıyla Fed'in faiz indirimine başlama olasılığının güçlendiğini vurguluyor. Özellikle iş gücü piyasasındaki soğuma işaretlerinin, Fed'in faiz indirimi konusundaki kararını etkileyebileceğini belirtiyorlar. Bugünün odak noktası ise Avrupa Merkez Bankası'nın faiz kararı ve Başkan Christine Lagarde'ın açıklamaları olacak. Ayrıca, yarın açıklanacak olan ABD istihdam raporu verilerinin de Fed'in faiz politikasına ilişkin ipuçları verebileceği ifade ediliyor. Teknik açıdan, altının ons fiyatında 2 bin 380 ve 2 bin 400 doların direnç, 2 bin 350 ve 2 bin 330 dolar seviyelerinin destek konumunda olduğu belirtiliyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal