Altın fiyatları yeni günde yükseldi: Gram ve çeyrek altında son durum

Altın fiyatları yeni güne yükselişle başladı. Gram altın, Ons altının da etkisiyle 2 bin 522 liradan işlem görüyor.

11.07.2024-11:00 - (Son Güncelleme: 11.07.2024-11:00) Altın fiyatları yeni günde yükseldi: Gram ve çeyrek altında son durum

Döviz kurunda düşüş yaşansa da Altın fiyatları yeni güne yükselişle başladı. Dün, dolar kurundaki düşüşe rağmen ons fiyatındaki yükselişle değer kazanan altının gram fiyatı, günü %0,2 artışla 2.504 liradan tamamladı.

Altın fiyatları bugün ne kadar?

Altının gram fiyatı yeni güne değer kazancıyla başladı ve saat 10.30 itibarıyla önceki kapanışın %0,7 üzerinde, 2.522 lira seviyesinde işlem görmekte. Aynı dakikalarda çeyrek altın 4.150 liradan, Cumhuriyet altını ise 16.530 liradan satılıyor. Altının ons fiyatı ise üst üste üçüncü işlem gününde de yükseliş eğilimini sürdürerek şu an %0,4 artışla 2.381 dolardan alıcı buluyor.

Altın fiyatları yeni günde yükseldi: Gram ve çeyrek altında son durum

Gözler bugün açıklanacak ABD enflasyon rakamlarında

Analistler, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın faiz indirimine yönelik beklentileri güçlendiren açıklamalarının altının ons fiyatını desteklediğini belirtiyor. Bugün ise gözler ABD'de enflasyon verilerine çevrildi.

ABD Kongresi'ndeki yarıyıllık Para Politikası Raporu sunumu sırasında Powell, enflasyonun düşüş eğiliminde olduğuna dair "biraz güveni olduğunu" ancak yüzde 2 seviyesine sürdürülebilir şekilde düşüp düşmeyeceğine dair "henüz hazır olmadığını" ifade etti.

Bugünün veri gündeminde yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında ise ABD'de enflasyon verileri gibi önemli başlıkların takip edileceğini aktaran analistler, teknik olarak altının ons fiyatında 2.400 ve 2.420 doların direnç, 2.350 ve 2.330 doların ise destek seviyeleri olarak öne çıktığını kaydediyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal