Altın fiyatları için zaman daralıyor: Uzman isim Ons altın için rakam verdi

Fed’in faiz kararını duyurması sonrasında altın fiyatlarında hareketlilik başladı. Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş ise altın yatırımcılarına uyarılarda bulundu. İşte 1 Şubat 2024 altın fiyatları…

01.02.2024-11:14 - (Son Güncelleme: 01.02.2024-17:48)

Ons altının düşüşe geçmesinden etkilenen gram Altın fiyatı yüzde 0,14 düşüşle dünü tamamladı. Yeni güne ise yükselişle giren gram altın, yüzde 0,6 oranındaki artışıyla 1995 liraya yükseldi. Öte yandan çeyrek altın 3 bin 340 lira, cumhuriyet altını ise 13 bin 610 liradan işlem görüyor. Ons altın ise 2042 dolar seviyelerinde bulunuyor.

Fed faiz kararı ons altını destekledi

AA’da yer alan habere göre; Analistlere göre, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) politika faizini sabit tutmasının ardından Fed Başkanı Jerome Powell'ın faizlerin tepe noktasına ulaştığı ve daha fazla artmayacağı yönündeki mesajı, altının ons fiyatını destekliyor. Dün gerçekleşen toplantıda Fed, politika faizini beklentilere uygun bir şekilde değiştirmeyerek yüzde 5,25-5,50 aralığındaki seviyesini 23 yılın en yüksek düzeyinde sabit tuttu. Powell, basın toplantısında marta kadar faiz indirimi için gerekli güven düzeyine ulaşılmasının muhtemel olmadığını belirtti.

Para piyasalarında, Powell öncesinde Fed'in mart ayında ilk faiz indirimine başlama olasılığı yüzde 53 olarak fiyatlanırken, yapılan açıklamaların ardından bu oran yüzde 35'e geriledi.

Altın Fiyatları

Direnç seviyesi 2050-2060 dolar civarında

Bugün, yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) metni ile haftalık para ve banka istatistikleri takip edilecek. Aynı zamanda dünya genelinde imalat sanayisi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) ve İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) faiz kararı gibi önemli veri gündemleri izlenecek. Analistlere göre, teknik açıdan altının ons fiyatında 2 bin 50 ve 2 bin 60 dolar seviyeleri direnç, 2 bin 30 ve 2 bin 20 dolar seviyeleri ise destek konumunda bulunuyor.

İslam Memiş’ten uyarı

Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, Ons altın ucuz kalmaya devam ediyor. Bu seviyeleri alım fırsatı olarak görmekte fayda var. Jeopolitik riskler devam ederken uluslararası dünya basınından haber akışı geldi. Ons altının rekor kıracağı ve özellikle Merkez Bankaları'nın fiziki altına talebi ile ilgili ciddi bir süreç olacağını manşet yapıyorlar.

Kapalıçarşı'da gram altın 2 bin 65 lira seviyesinde el değiştiriyor. Düşüşler kalıcı olmayacak. Tekrar yükselişler devam edecek. Bu hafta altın yatırımı yapacakları için fırsat. Şubat ayı itibariyle 2 bin 90 lira seviyesi mart ayında 2 bin 150 lira seviyesini hedef alan bir gram altın karşımızda göreceğiz" ifadelerini kullandı.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal