Altın fiyatları bir ileri bir geri gidiyor: Fiyatlar neden düşüyor?

Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) faizi 25 baz puan indirme kararı sonrasında ABD tarım dışı istihdam verisi altın fiyatlarının düşüşe geçmesine sebep oldu. Peki altın fiyatları neden düşüyor? İşte merak edilenler…

08.06.2024-10:35 - (Son Güncelleme: 08.06.2024-17:23) Altın fiyatları bir ileri bir geri gidiyor: Fiyatlar neden düşüyor?

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararına ilişkin beklentiler Altın piyasasında dalgalanmalara neden olmaya devam ediyor. Son zamanlarda hızla yükselen Altın Fiyatları, beklenmedik bir düşüş yaşamıştı ve bu durum, piyasada tedirginlik yaratmıştı. Şimdi gözler, Fed'in alacağı faiz kararına çevrilmiş durumda.

Altın fiyatlarında ani düşüş

Bu arada, ABD'nin açıkladığı tarım dışı istihdam verisi altın fiyatlarında doğrudan etkili oldu. Beklenenden daha yüksek açıklanan bu veri, altın piyasasında dengeleri değiştirdi. Mayıs ayında tarım dışı istihdamın 272 bin arttığı duyuruldu. Ancak, bu veri, Fed'in faiz indirimine gitme olasılığını azalttı ve altın fiyatlarında ani bir düşüşe neden oldu.

Altın fiyatları bir ileri bir geri gidiyor: Fiyatlar neden düşüyor?

Şimdi gözler, Fed'in gelecek hafta açıklayacağı faiz kararında. Piyasa katılımcıları, Fed'in Eylül ayında faiz indirme olasılığını yüzde 70'ten yüzde 55'e çekti. 

Altın fiyatları bugün ne kadar?

Altın piyasasındaki bu dalgalanma sürerken, ons altının güne 2376 dolardan başladığı görüldü. Gün içinde en düşük 2307 dolar, en yüksek ise 2387 dolar seviyelerine ulaştı. Gram altın da benzer dalgalanmalar yaşadı ve günü 2459 liradan başladı. Gün içinde en düşük 2394 lira, en yüksek ise 2477 lira seviyelerini gördü. Ancak, şu an için gram altın 2394 lira civarında işlem görüyor.

İstanbul Kapalıçarşı'da ise gram altın 2418 liradan alıcı bulurken, 2430 liradan satışa sunuldu. Bu arada, altın fiyatlarındaki bu dalgalanmalar yatırımcıları tedirgin ediyor ve piyasada belirsizlik devam ediyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal