Altın fiyatları bayram tatilinde durmuyor: Uzman isim asıl yükseliş tarihini açıkladı

Altın fiyatları, işlemlerin kapalı olduğu bayram tatilinde yükselişini sürdürüyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş ise asıl yükselişin başlayacağı tarihi duyurdu. İşte detaylar…

20.06.2024-11:29 - (Son Güncelleme: 20.06.2024-11:34) Altın fiyatları bayram tatilinde durmuyor: Uzman isim asıl yükseliş tarihini açıkladı

ABD'de fiyat baskıları ve istihdam piyasasında zayıflama işaretleri gösteren verilerin ardından Altın fiyatları yükseliş trendini sürdürdü. Ons altın, yüzde 0,59 artışla 2.341 dolara çıkarak son iki haftanın en yüksek seviyesine ulaştı.

Gram altın, hem ons altının yükselmesi hem de Dolar/TL kurunun etkisiyle 2.452 Türk Lirası civarında işlem gördü. Çeyrek altın ise 3.969 Türk Lirası seviyesinden alıcı buldu.

Merkez Bankaları kararlarını duyuracak

Yatırımcıların gözü, bugün İngiltere, İsviçre ve Norveç merkez bankalarının açıklayacağı faiz kararlarında. İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) faiz oranlarını sabit tutması beklenirken, dün açıklanan enflasyon verileri mayıs ayında yaklaşık üç yıl sonra ilk kez yüzde 2 olan hedefi tutturdu. Ancak devam eden fiyat baskıları nedeniyle seçimler öncesinde bir faiz indirimi beklenmiyor.

Altın fiyatları bayram tatilinde durmuyor: Uzman isim asıl yükseliş tarihini açıkladı

Piyasalar, BoE'nin bu yıl toplamda 43 baz puan faiz indirimi yapacağını fiyatlıyor ve ekonomistler faiz indirimlerinin ağustos ayında başlayacağını öngörüyor. İlk indirimin eylül ya da kasım ayında gerçekleşmesi bekleniyor.

Norveç Merkez Bankası'nın politika faizini sabit tutması beklenirken, İsviçre Merkez Bankası'nın üst üste ikinci kez 25 baz puanlık bir faiz indirimi yapacağı tahmin ediliyor.

Yatırımcılar ve ekonomistler, merkez bankalarının kararlarını ve bunların piyasalara olan etkilerini yakından takip ediyor. Bu kararlar, altın fiyatlarının seyrinde önemli bir rol oynayacak.

İslam Memiş’ten uyarı

Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Memiş şunları kaydetti:

2400 destek seviyesi çalışıyor. Altın borcu olanlar, düğün yapacaklar bu seviyeler kalıcı değil. Yıl sonu öngörümde değişiklik yok. Ons altında 2600 - 3000 dolar. Gram altında 3000 - 3500 TL beklentim devam ediyor. Altındaki bu düşüşler kalıcı değil, temmuz itibarıyla yukarı yönlü hareketleri bekliyorum.

Yaren Eryılmaz
yareneryilmaz@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal