Altın dibe çakıldı! Son 9 ayın en düşük seviyesinde

Altın Fed tutanaklarında politika yapıcıların, enflasyonun ekonomiye eklenmesini engellemek için faizlerin yüksek tutulması gerektiğini vurgulamasının hemen ardından altın son dokuz ayın en düşük seviyesine yaklaştı. İşte haberin detayları...

07.07.2022-13:46 - (Son Güncelleme: 07.07.2022-14:03) Altın dibe çakıldı! Son 9 ayın en düşük seviyesinde

Söz konusu altın, yayımlanmış olan Fed tutanaklarında enflasyonun kalıcı olmasını engellemek için faizlerin beklenenden uzun süre yüksek tutulmasının olası olduğunun yayımlanmasının ardından dokuz ayın en düşük seviyesine geriledi.


Yüzde 4’e yaklaşan değer kaybı

Öte yandan spot altın resesyon endişelerinin artmasından sonra yatırımcıların güvenli liman olarak doları tercih etmesiyle birlikte geçtiğimiz iki seans süresince yüzde 4’e kadar yaklaşan değer kaybı yaşadı.

14-15 Haziran arasında yapılan Fed toplantısının tutanakları politika yapıcıların enflasyonun kalıcı olması halinde çok daha sıkı bir tutum izlenmesi ihtiyacını tanıdığını dile getirdi.


ABD’de resesyon yaşanma olasılığı yüzde 38

Bunun yanı sıra piyasaların Temmuz ayında ikinci defa 75 baz puanlık bir artış beklediği ifade edilirken yatırımcıların gözü kulağı Cuma günü gelecek olan tarım dışı istihdam ve işsizlik rakamlarında olacak. Öte yandan ekonomi birimine göre önümüzdeki yıl ABD’de bir resesyon meydana gelme olasılığı ise yüzde 38 oldu.

Ayrıca güvenli bir liman olarak altın yerine doların tercih edilmesi ve ABD 10 yıllık tahvil getirilerinde meydana gelen artışların değerli metal üzerinde baskı oluşturduğunu bildiren Commonwealth Bank of Australia Emtia Analisti Vivek Dhar altın fiyatlarının öngörülebilir gelecekte 1800 dolar altında kalmaya devam etmesinin ise olası olduğunun altı çizildi.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal