Almanya’dan Türkiye için kritik karar: Schengen vizesi durduruldu mu?

Almanya tarafından Schengen vizesi olan vatandaşlara yönelik denetimlerin artması kararı sonrası Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği’nden açıklama yapıldı. Büyükelçilik, Türkiye’nin bu adımdan etkilenmeyeceğini vize verme işleminin normal şekilde süreceğini bildirdi.

17.09.2024-10:08 - (Son Güncelleme: 17.09.2024-10:08) Almanya’dan Türkiye için kritik karar: Schengen vizesi durduruldu mu?

Almanya’nın Schengen vizesine yönelik başlattığı geçici sınır kontrollerinin ardından Almanya Ankara Büyükelçiliği’nin sosyal medya hesabından bir açıklama paylaşıldı. Bugünden itibaren Almanya, güvenlik ve göç politikası gerekçeleriyle sınırlarında geçici kontroller başlattı. Bu uygulamanın temel amacı, ülkeye giriş izni olmayan kişilerin Almanya'ya girmesini engellemek olarak açıklandı. Kararın, Avrupa Birliği hukuku ile uyumlu olduğu ve Schengen bölgesindeki ortaklara önceden bildirildiği ifade edildi.

Türkiye İçin Vize Süreci Devam Ediyor

AA’da yer alan habere göre; Alman yetkililer, açıklamada Almanya'ya güvenli, düzenli ve yasal girişin sağlanmasının bu kararın temel hedefi olduğunu vurguladı. Ayrıca, sınırlar arası seyahatin hala mümkün olacağı ve uzun bekleme süreleri oluşmaması için gereken önlemlerin alınacağı belirtildi. Özellikle Türkiye için vize verme sürecinin normal şekilde devam edeceği ve bu uygulamanın Türk vatandaşlarını olumsuz etkilemeyeceği kaydedildi.

Almanya’dan Türkiye için kritik karar: Schengen vizesi durduruldu mu?

Geçici Kontrollerin Kapsamı Genişletildi

Almanya, 2025 yılına kadar devam edecek olan bu uygulamayı, yasadışı göçle mücadele amacıyla hayata geçirdi. Geçen yıldan bu yana Polonya, Çekya, İsviçre ve Avusturya sınırlarında yürütülen kontroller, artık Fransa, Lüksemburg, Hollanda, Belçika ve Danimarka'yı da kapsayacak şekilde genişletildi. Bu kontrollerin asıl hedefi, bir başka AB ülkesinden geçerek Almanya'ya giriş yapan sığınmacıların geri gönderilmesi.

Yanlış Bilgilere Karşı Uyarı Yapıldı

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi ise Almanya'nın Schengen vizesi olsa bile Türk vatandaşlarına sınır kapılarını kapattığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti. Almanya'daki sınır kontrolleri, Schengen bölgesindeki serbest dolaşımı tamamen engellemiyor ve Türk vatandaşları için mevcut vize süreci değişmeden devam ediyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal