Almanya’dan İsrail saldırılarına destek: Katliamı ‘terör operasyonu’ olarak duyurdular

Alman basın yayın organı Tagesschau, İsrail ordusunun Refah kentindeki mülteci kampına yaptığı saldırıyı ‘terör operasyonu’ olarak duyurdu.

27.05.2024-09:57 - (Son Güncelleme: 27.05.2024-17:36) Almanya’dan İsrail saldırılarına destek: Katliamı ‘terör operasyonu’ olarak duyurdular

İsrail savaş uçaklarının Refah’ın kuzeybatısındaki Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) depolarının yakınındaki Filistinlilerin kaldığı çadırları hedef almasıyla ilgili bir haber paylaşan Alman basın yayın organı Tagesschau, İsrail ordusunun Refah kentindeki mülteci kampına yaptığı saldırıyı ‘terör operasyonu’ olarak duyurdu. 

En az 40 kişi hayatını kaybetti

Haber7’nin yer verdiği habere göre; İsrail savaş uçaklarının Refah'ın kuzeybatısında bulunan Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) depolarının yakınındaki yerinden edilmiş Filistinlilerin çadırlarına düzenlediği saldırıda, en az 40 Filistinli hayatını kaybetti. Filistin Kızılayı, çok sayıda yaralının ve cenazenin hastanelere taşındığını bildirdi.

Almanya’dan İsrail saldırılarına destek: Katliamı ‘terör operasyonu’ olarak duyurdular

Alman ARD "terör operasyonu" dedi

Alman devlet kanalı ARD'ye bağlı Tagesschau, İsrail savaş uçaklarının Refah saldırısını terör operasyonu olarak duyurdu. Sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda, "Kızılay’a göre yerinden edilmiş sivillerin çadırlarına düzenlenen saldırıda en az 22 kişi öldü. İsrail, Refah’taki Hamas teröristlerine hava saldırılarını teyit etti." ifadelerine yer verildi.

Ancak, saldırıyı İsrail'in yaptığına dair doğrudan bir ifadeye yer verilmezken, paylaşımda "Ortadoğu’da savaş: Kızılay, Refah’a saldırı sonrası ölüler olduğunu bildirdi" başlığı kullanıldı.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal