Raporda, Almanya'daki aşırı sağcı sayısının geçen yıla göre yüzde 4,6 artarak 40 bin 600'e ulaştığı belirtildi. Şiddet yanlısı olarak sınıflandırılan aşırı sağcıların sayısında ise yüzde 3,6 artış yaşandı ve bu sayı 14 bin 500'e yükseldi. Haldenwang, bu artışın ülkedeki aşırı sağ tehdidinin boyutlarını gösterdiğini vurguladı.
PKK'nın Almanya'daki Varlığı
PKK'nın Almanya'daki faaliyetleri de raporda geniş yer buldu. Haldenwang, PKK'yı uzun yıllardır gözlemlediklerini belirterek, örgütün Almanya'daki üye sayısının 15 bine ulaştığını söyledi. PKK'nın Almanya'yı daha çok bir dinlenme ve geri çekilme yeri olarak gördüğünü ve her yıl takipçilerinden milyonlarca avro topladığını ifade etti. İçişleri Bakanı Faeser de, PKK'nın 1993'te faaliyet yasağı aldığını ve 2002'den bu yana terör örgütü listesinde yer aldığını hatırlatarak, PKK'nın Almanya'da en güçlü yabancı aşırılıkçı örgüt olduğunu belirtti.
PKK Tarafından İşlenen Suçlar ve Toplanan Bağışlar
Rapora göre, PKK tarafından işlenen suçlar 2022'de 262 iken, 2023'te bu sayı yüzde 9,2 artarak 286'ya çıktı. Bu suçların 22'si şiddet içerikli, 99'u ise propaganda suçu olarak kaydedildi. PKK'nın sözde bağış kampanyalarıyla topladığı paraların 16 ila 17 milyon avro arasında olduğu ve bu paraların örgüt idaresinde ve Avrupa'da propaganda amaçlı kullanıldığı belirtildi. PKK'nın Avrupa'da büyük ölçüde şiddetten uzak bir görüntü sergilemeye çalışırken Türkiye'de terör saldırılarına devam ettiği vurgulandı.
Almanya'dan PKK'ya Katılımlar
2013 Haziran ayından bu yana 300'den fazla kişinin Almanya'dan terör örgütü PKK'ya katılmak üzere ayrıldığı, bu kişilerden 41'inin öldüğü ve 160'ının geri döndüğü raporda yer aldı.
İçişleri Bakanı'ndan Çağrı
İçişleri Bakanı Nancy Faeser, terör ve aşırıcılık tehdidine karşı kararlılıkla mücadele edeceklerini belirterek, toplumu bu konuda duyarlı olmaya çağırdı. Faeser, "Hiç kimseye yönelik bir ayrımcılık asla söz konusu değildir, bu bizim kırmızı çizgimizdir." ifadesini kullandı.