Almanya'da Camiye Mermiyle Tehdit Mektubu Gönderildi

Almanya'nın Röthenbach şehrinde Diyanet işleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Röthenbach Camii'ne, tehdit mektubu ve tabanca mermisi yollandı.

06.03.2020-09:36 - (Son Güncelleme: 06.03.2020-09:36) Almanya'da Camiye Mermiyle Tehdit Mektubu Gönderildi

Almanya'nın Bavyera eyaletinde yer alan Röthenbach şehrinde Diyanet işleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Röthenbach Camii'ne gönderilen zarfın içinde tehdit mektubu ve tabanca mermisi vardı. Zarfın içindeki yazıda, "Hiçbir zaman güvende olmayacaksınız" ifadeleri bulunuyordu.

Olaya ilişkin açıklamalarda bulunan Röthenbach DİTİB Camii Dernek Başkanı Recep Çalık, "Camiye gün içerisinde saat 11.00 sularında postacı tarafından bırakılan mektubu görevli arkadaşlarımız alarak yönetim kurulu odasına bıraktı. Zarf yöneticiler tarafından akşam saat 17.00 sularında açıldı" şeklinde konuştu.

Çalık, "Yönetimdeki arkadaşlarımız dış yüzeyi mavi olan zarfı açtıklarında 'Hiçbir zaman emniyette olmayacaksınız' ibaresi yazan tehdit yazısı ve altında 7.65 mm çapında bir adet tabanca mermisinin olduğunu gördüler" dedi.

Polise başvurularak şikayette bulunulduğunu ifade eden Çalık, "Yerel makamlarla, komşularımızla uyum içerisindeyiz. Bu durum ilk defa başımıza geldi ve çok tedirgin olduk. İlk etapta cami etrafında 7/24 güvenlik olacağı hususunda emniyet teşkilatıyla mutabık kaldık" şeklinde konuştu.

Polisin olayla alakalıi inceleme başlattığı bildirildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal