Almanya'da 36. Avrupa Kur'an-ı Kerim Tilavet Yarışması Gerçekleşti

Hagen'de düzenlenen yarışmada katılımcılar ve kazananlar belirlendi.

19.10.2024-21:25 - (Son Güncelleme: 19.10.2024-21:25) Almanya'da 36. Avrupa Kur'an-ı Kerim Tilavet Yarışması Gerçekleşti

Hagen'de 36. Avrupa Kur'an-ı Kerim Tilavet Yarışması Düzenlendi

Almanya'nın Hagen şehrinde, İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) tarafından organize edilen "36. Avrupa Kur'an-ı Kerim Tilavet Yarışması" gerçekleştirildi. Yarışma, Hagen Belediye Binası'nda yapıldı ve Avrupa'nın çeşitli bölgelerinden yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

Açılış ve Konuşmalar

Yarışma, 35. Avrupa Kur'an-ı Kerim Tilavet Yarışması 14-18 yaş grubu birincisi Furkan Vural'ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün, burada yaptığı konuşmada Kur'an’ı anlamanın ve yaşamanın önemini vurgulayarak, "Dünya üzerindeki kaos ve kargaşa ortamına dikkati çekerek, 'Kur’an’ın merhamet anlayışı anlaşılsa böyle mi olur? Kur’an mesajına her zamankinden daha fazla insanlığın ve tüm toplumların ihtiyacı var.'" şeklinde ifade etti.

Kur'an Yarışmalarının Önemi

IGMG İrşad Başkanı Celil Yalınkılıç, Kur'an yarışmalarının üç temel amacını açıklayarak şöyle dedi: "Kur'an'ı her zaman gündemde tutmak istiyoruz. Kur'an'ın yaygın ama doğru bir şekilde anlaşılmasına dikkat çekiyoruz. Kur'an, güzel sesle okunmaya en layık bir kitap olduğu için bu yarışmaları düzenliyoruz."

Yarışma Sonuçları

Yarışmada, jürinin oylarıyla 10-13 yaş grubunda Talha Karahan birinci, Cihad Romanoğlu ikinci, Hüseyin Bundar üçüncü ve Ahmet Buğday dördüncü oldu. 14-18 yaş grubunda ise Abdülkerim Gebeş birinci, Abdullah Morina ikinci, Mehmet Ali Ceylan üçüncü ve Bünyamin Haydar dördüncü oldu.

İcazet Törünü ve Cübbe Giyme

Ayrıca, yarışma kapsamında yeni imamlık görevine başlayan katılımcılara icazet verildi ve bir cübbe giyme merasimi gerçekleştirildi.

Almanya'nın Hagen kentinde

Almanya'nın Hagen kentinde "36. Avrupa Kur'an-ı Kerim Tilavet Yarışması" düzenlendi. İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) tarafından organize edilen ve Hagen Belediye Binası'nda düzenlenen yarışmaya, Avrupa’nın çeşitli bölgelerinden yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Yarışmada ayrıca yeni imamlık görevine başlayanlara icazet verildi ve cübbe giyme merasimi gerçekleştirildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal