Almanya'da 28. Açık Cami Günü Kutlandı

Almanya, 28. Açık Cami Günü'nde dolu dolu etkinliklerle camilerini ziyaretçilere açtı. İlgi büyük!

03.10.2024-16:17 - (Son Güncelleme: 03.10.2024-16:17) Almanya'da 28. Açık Cami Günü Kutlandı

Almanya'da 28. Açık Cami Günü Etkinliği

Almanya'da, iki Almanya'nın birleşiminin yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen Açık Cami Günü etkinliğinin bu yıl 28'incisi gerçekleştirildi.

Geleneksel Etkinlikteki Yoğun İlgi

1997 yılından bu yana devam eden bu geleneksel etkinlikte, Müslüman olmayan topluluklardan da büyük bir ilgiyle karşılandı. Almanya Müslümanlar Koordinasyon Konseyi (KRM) tarafından belirlenen bu yılki tema ise "İnsan hayatının önemi" oldu.

Ziyaretçiler Camileri Tanıma Fırsatı Buldu

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne (DİTİB) bağlı camilerde yüzlerce kişi, İslam ve cami hakkında bilgi almak üzere bir araya geldi. Köln Merkez Camisi, bu etkinlikten en fazla ziyaretçi çeken yerlerden biri oldu.

Özel Gün ve Katılımcılar

Köln'deki etkinliğe katılan Köln Anakent Belediye Başkan Yardımcısı Ralf Heinen ile yerel yöneticilerin camiyi ziyaret etmesi, etkinliğe olan ilgiyi artırdı.

DİTİB Genel Sekreteri'nden Açıklamalar

DİTİB Genel Sekreteri Eyüp Kalyon, bu özel güne dikkat çekti ve Müslümanlarla birlikte gayrimüslimlerin de camilere davet edildiğini belirtti. "Bu özel günde, camilerimizi ve İslamiyet'i ziyaret eden misafirlerimize tanıtıyoruz" dedi.

Çeşitli Etkinlikler ve Aktiviteler

Etkinlik kapsamında, gün boyunca farklı seminerler, sergiler ve aktiviteler düzenlendi. Ziyaretçilere cami rehberleri eşliğinde kapsamlı bilgiler sunuldu.

İki Almanya'nın birleşme yıl dönümü dolayısıyla ülkedeki camilerde geleneksel hale gelen

İki Almanya'nın birleşme yıl dönümü dolayısıyla ülkedeki camilerde geleneksel hale gelen "Açık Cami Günü" etkinliklerinin bu yıl 28'incisi düzenlendi. Almanya'da 858 caminin bağlı bulunduğu DİTİB Genel Merkezi bünyesindeki Köln Merkez Camisi'ne gelen konuklar, cami ve İslamiyet ile ilgili bilgi aldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal