Almanya'da 1.3 milyon açık pozisyon

Almanya’da kademeli olarak yürürlüğe giren Nitelikli İşgücü Göçü Yasası, hem yaşlanan nüfusun yarattığı boşluğu doldurmayı hem de yeni iş imkanlarıyla ekonomik büyümeyi desteklemeyi amaçlıyor.

29.11.2024-10:41 - (Son Güncelleme: 29.11.2024-10:41) Almanya'da 1.3 milyon açık pozisyon

Avrupa’nın en büyük, dünyanın ise üçüncü büyük ekonomisi olan Almanya, pek çok Avrupa ülkesi gibi kalifiye iş gücü açığıyla mücadele ediyor. Bu durumu hafifletmek amacıyla Kasım 2023 itibarıyla kademeli olarak uygulamaya alınan yeni Nitelikli İşgücü Göçü Yasası (FEG), Almanya’da çalışmak isteyen nitelikli bireyler için önemli fırsatlar sunuyor.

1 MİLYON 337 BİN AÇIK

Statista verilerine göre, 2024’ün ortası itibarıyla Almanya’da 1 milyon 337 bin açık pozisyon bulunuyor” diyen Europe Card Yöneticisi Hukukçu Abdullah Alanoğlu, “Almanya son 20 yıldır istikrarlı istihdam oranlarına sahip olmasına rağmen hâlâ işgücü açığı var. Ülkedeki işgücü açığına katkıda bulunan faktörlerin başında, nüfusun beşte birinden fazlasının 65 yaşının üstünde olmasının yarattığı demografik dengesizlik geliyor. Bir diğer önemli faktör de birçok meslek için yeterli sayıda kalifiye çalışanın bulunmaması” dedi.

KARİYER YAPMA ŞANSI ARTIYOR

Teknolojinin iş gücünü ne ölçüde değiştireceği tartışmaları sürerken, birçok sektörde daha fazla çalışana ihtiyaç duyulduğuna dikkat çeken Hukukçu Abdullah Alanoğlu, Europe Card’ın Almanya’daki nitelikli işgücü için geliştirdiği oturum (Aufenthaltserlaubnis) ve çalışma izni (Arbeitserlaubnis) sistemine yönelik danışmanlık hizmetlerini vurguladı. Alanoğlu, Blue Card başvuruları ve ilgili süreçlerde güvenilir rehberlik sunduklarını belirterek, “Almanya’nın işgücü ihtiyacını Türkiye’den karşılamaya yönelik güvenilir bir çözüm sunuyoruz. Çalışanların yeterlilik belgelerini doğrulama, Almanya’daki firmalarla bağlantı kurma ve uyum süreçlerini kolaylaştırma gibi hizmetler, Türkiye’deki nitelikli çalışanların yurt dışında başarılı bir kariyer yapma şansını artırıyor” açıklamasını yaptı.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal