Almanya, KKTC’yi Tanıdı! ARD1'de KKTC Haritası ve Tahsin Ertuğruloğlu'na Yer Verilmesi Yunanistan'da Tepkilere Neden Oldu

20 Temmuz 1974'te gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü, törenlerle kutlanıyor. Bu tarihi gün dolayısıyla Almanya merkezli ARD1 televizyon kanalı da bir program yayınladı.

27.07.2024-14:01 - (Son Güncelleme: 27.07.2024-14:01) Almanya, KKTC’yi Tanıdı! ARD1'de KKTC Haritası ve Tahsin Ertuğruloğlu'na Yer Verilmesi Yunanistan'da Tepkilere Neden Oldu

Programda Kıbrıs Barış Harekatı hakkında bilgi verilirken, Türkiye'den başka hiçbir devlet tarafından tanınmayan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) haritasına yer verildi. Yayında, KKTC haritası sansürlenmezken, Dışişleri Bakanı olarak Tahsin Ertuğruloğlu'ndan bahsedildi.

Yunanistan'da Tepkiler

Alman televizyonunun KKTC'yi tanıması Yunanistan'da gündem oldu. Yunan yayın kuruluşu Alpha News, ARD'nin bu yayınını bültenlerine taşıdı. Haberde, "Almanya'nın en önemli kanallarından biri olan ARD, KKTC'yi tanıdı. Tahsin Ertuğruloğlu'na KKTC Dışişleri Bakanı dediler, çok üzgünüz" ifadelerine yer verildi.

Yunanistan'ın Tepkisi

Yunan kanalı, ARD'nin KKTC'yi tanımasına ve Tahsin Ertuğruloğlu'nu KKTC Dışişleri Bakanı olarak anmasına tepki gösterdi. Yunanistan'daki tepkiler, ARD'nin bu yayınında KKTC'yi tanıyan bir tutum sergilemesi üzerine yoğunlaştı.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal