Almanya Cumhurbaşkanı'ndan Kosova'ya AB Desteği

Almanya Cumhurbaşkanı, Kosova'nın AB üyeliği için gerekli şartları sağlaması gerektiğini ifade etti.

02.10.2024-19:49 - (Son Güncelleme: 02.10.2024-19:49) Almanya Cumhurbaşkanı'ndan Kosova'ya AB Desteği

Almanya'nın Kosova'ya Desteği

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Kosova'nın Avrupa Birliği (AB) ve Avrupa Konseyi üyeliği konusunda önemli destek sunduklarını belirtti. Bununla birlikte, Kosova'nın bu süreçte gerekli şartları sağlama çabası içerisinde olması gerektiğinin altını çizdi.

Görüşmenin Ayrıntıları

Steinmeier, Vjosa Osmani ile Schloss Bellevue Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yaptığı görüşmede, Batı Balkanlar'ın istikrarına dair büyük bir hassasiyet gösterdiklerini ifade etti. İki lider, ikili ilişkilerin derinleştirilmesi, bölgedeki güncel gelişmeler ve Kosova'nın uluslararası entegrasyonu konularını detaylı bir şekilde ele aldı.

Osmani'den Teşekkür Mesajı

Kosova Cumhurbaşkanı Osmani, Almanya'nın, Kosova'nın özgürlük ve devlet inşası konusundaki desteğine duyduğu minnettarlığı dile getirdi. Osmani, "Kosova ve Almanya arasındaki işbirliği, demokrasi, barış ve ilerleme gibi ortak değerlere dayanmaktadır. Almanya, Kosova'nın uluslararası entegrasyon sürecinde stratejik bir müttefiktir ve bu ilişkinin güçlenerek devam etmesini bekliyoruz," şeklinde konuştu.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier (sağda), Cumhurbaşkanlığı Sarayı Schloss Bellevue'da...

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier (sağda), Cumhurbaşkanlığı Sarayı Schloss Bellevue'da Kosovalı mevkidaşı (solda) Vjosa Osmani ile bir araya geldi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal