Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, Almanya’nın olası bir sabotajı önlemek için yerel olmayan hizmetlere katı kurallar uyguladıklarını, ancak bunun bir yasak anlamına gelmediğini kaydetti. Seehofer, bir ürünün zarar verme ihtimali yüzünden yasaklanması fikrine karşı olduğunu dile getirdi. Seehofer, Çinli şirketlerin yasaklanmasının, kendilerine 5-10 yıl arası bir hız kaybına mal olacağını söyledi.
Amerika, Huawei’nin yasaklanması konusunda baskılar yapsa da Avrupa Devletleri buna pek yanaşmıyor. Birleşik Krallık başbakanı Boris Johnson, Amerika’nın istediği yasağın düşünülebilir duruma gelmesi için öncellikle iyi bir alternatif önermesi gerektiğini belirtiyor.
Geçtiğimiz günlerde Trump’ın İngiltere’ye Huawei ile çalışmamaları konusundaki ikna çabalarına karşın Britanya’daki en büyük 2 telekom şirketi BT ve Vodafone da Huawei’nin yasaklanmamasından yana görüş belirtti.
Vodafone, daha önce yaptığı açıklamada, olası bir Huawei yasağının ciddi bir mali zarar getireceğini, aynı zamanda da 5G hizmetinin sunumunda ciddi ölçüde yavaşlamaya neden olacağını belirtmişti.
Amerika’nın iddialarının aksine, Avrupalı ülkelerden Huawei konusunda Amerika’nın iddia ettiği güvenlik problemine dair olumsuz düşünceler içerisinde olmadığını söylemek mümkün. Zira, 5G‘nin yavaş yavaş hayatımıza dahil olacağı yakın dönemde, ülkelerin politikalarında bu denli bir değişiklik olacağına dair bir işaret gözükmüyor.
Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.